Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ινδούς ..."σωτήρες" ψάχνει ο Παπανδρέου.!

Συνάντηση ..."εφ’ όλης της ύλης" (;) είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον ομόλογό του στην Ινδία Μανμουχάν Σινγκ. Στην 40λεπτη ομιλία των ανδρών στο Νέο Δελχί οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν ..."ενδεχόμενους" τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στις κατασκευές, στις υποδομές, στις τηλεπικοινωνίες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον τουρισμό, την πράσινη τεχνολογία, την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την υποστήριξη της Ελλάδας στο αίτημα της Ινδίας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης το θέμα της ...κλιματικής αλλαγής με το οποίο θα ασχοληθεί την Παρασκευή το διεθνές συνέδριο που διεξάγεται στο Νέο Δελχί, καθώς και για την ...παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα οικονομίας της χώρας μας, ενημερώνοντας τον Ινδό ομόλογό του για την προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση ..."με δικά της μέσα".
Ο κ. Παπανδρέου θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι, με την οποία μεταξύ άλλων θα κάνουν αποτίμηση της παλαιότερης ..."πρωτοβουλίας των έξι" στην οποία μετείχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Ιντιρα Γκάντι.
Μίκα Κοντορούση

1 comments:

  1. Μόνο εκεί ίσως βρει Στην ευρώπη τον πήραν χαμπάρι τι κουμάσι είναι και τον τάραξαν στη σφαλιάρα Και δυστυχώς μαζί με αυτόν και εμάς. Το κακό με αυτόν είναι οτι δεν πτοείται.Ταξίδια ομιλίες, ποδήλατα, γυμναστήρια. Που τη βρίσκει τέτοια ζωντάνια; Τρώει κεφίρ και κρόκο Κοζάνης που του έφερε ο άλλος από τα μέρη του φαίνεται Α ρε Γιωργάκη κρίμα που δεν έχει θεσπιστεί οσκαρ m#@$%^^s
    GP

    ΑπάντησηΔιαγραφή