Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Αλήθειες και ψεύδη

Είναι δεδομένο ότι χρειάζονταν τα μέτρα. Στον "Ελεύθερο Τύπο" ουδέποτε το αρνηθήκαμε.
Τα λάθη πληρώνονται. Και η Νέα Δημοκρατία διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε.
Ομως το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα έπρεπε να κοιτάξουν στα μάτια τον απλό Ελληνα πολίτη που τόσο εκτιμούν, σέβονται και προσέχουν όπως πολλάκις έχουν ισχυρισθεί και να του πουν γιατί άργησαν πέντε ολόκληρους μήνες;
Δεν θα ήταν τα μέτρα ηπιότερα;
Υποθέσεις έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε σήμερα. Ο Γιώργος Παπανδρέου ολιγώρησε. Το γιατί το γνωρίζει ο ίδιος. Επειδή όμως πρεσβεύει τα νέα ήθη στην πολιτική ζωή της χώρας θα έπρεπε να εξηγηθεί στον ελληνικό λαό. Την αποδοτικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε χθες θα τη διαπιστώσουμε στην πράξη. Παρά ταύτα η πρώτη διαπίστωση είναι ότι αυτοί που θα πληρώσουν είναι και πάλι εκείνοι που τόσα χρόνια πληρώνουν. Ουδείς μας είπε με ποιους μηχανισμούς θα αναγκάσουν τις υπεράκτιες εταιρίες να πληρώσουν. Ή με ποιους τρόπους θα εξαναγκάσουν εκείνους που δήλωναν ψευδώς ξαφνικά να φιλοτιμηθούν.
Κανείς δεν ομολογεί στον ελληνικό λαό έως πότε θα πρέπει να υπομένει μέτρα λιτότητας. Πολύ απλά ουδείς τόλμησε χθες να πει για το γεγονός της μονιμότητας των μέτρων. Ότι ουσιαστικά στο δημόσιο τομέα κι ενδεχομένως σύντομα και στον ιδιωτικό θα πρέπει να ξεχάσουμε κεκτημένα χρόνων.
Βεβαίως ο πρωθυπουργός είχε ομολογήσει ότι τα μέτρα θα είναι επώδυνα, ότι κεκτημένα θα χαθούν. Ομως δεν βλέπουμε τους τρόπους με τους οποίους δίνονται οι απαραίτητες ανάσες στην αγορά για τη στήριξη της μεσαίας τάξης με όσα ανακοινώθηκαν χθες.
Με ποιον, αλήθεια, τρόπο επιτυγχάνεται η προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων όταν παγώνουν οι συντάξεις και αυξάνει ο ΦΠΑ;
Με μαγικά;

1 comments:

  1. ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΣΟΚ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ?ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΣΟΚ <>.ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΝΔ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΛΟΙΔΟΡΟΥΣΕ,ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΝΕΥΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ.ΜΑΛΛΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΝΤΑΦΙ,ΑΡΑΦΑΤ,ΤΖΕΜ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ.2-.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 2ΗΜΕΡΕΣ ΟΥΤΕ ΠΛΑΚΑΚΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΘΛΟΣ,ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ,ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΑΦΡΙΖΑΝ ΟΤΑΝ ΠΕΡΣΥ Ο-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΟΝΟ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ.ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.ΑΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή