Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο χορός στην ΟΝΝΕΔ ...καλά κρατεί.!

Σε τανγκό τείνει να εξελιχτεί αργά, αλλά σταθερά, η μάχη της εκλογής Προέδρου ΟΝΝΕΔ. Ενώ στην αρχή εμφανίστηκαν 4 υποψήφιοι και πιθανολογούνταν η κάθοδος και άλλων, μειωμένη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.
Όπως όλα δείχνουν οι δύο κυριότεροι διεκδικητές, Παπαμιμίκος και Χατζής, χορεύουν ανεξέλεκτα, έχοντας ξεχωρίσει ως παρουσίες και επιτελεία έναντι των ανταγωνιστών τους.
Δυσκολίες βεβαίως αντιμετωπίζουν και οι δύο.
Ο πρώτος απολογούμενος για τις 5 ΜΚΟ που συμμετείχε, την κυβερνητική του συμμετοχή ως έμμισθος υπάλληλος του Ε. Στυλιανίδη και για την σκοτεινή υπόθεση της ΟΝΝΕΔ ΑΕ, ενώ ο δεύτερος για την κυβερνητική του συμμετοχή στο γραφείο του Α. Σαμαρά και για τις δεξιές του θέσεις.
Οι διαφορές στην πολιτική στάση και τις θέσεις των δύο υποψηφίων είναι ευδιάκριτες:
Αξίζουμε περισσότερα τονίζει ο Α. Παπαμιμίκος,
Ήθος – Ιδεολογία – Μαχητικότητα από την πλευρά του Κ. Χατζή.

Τελικός κριτής...όλοι οι νέοι.

Γαλάζια Νεολαία
galazianeolaia@gmail.com

4 comments:

  1. « ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔΟ ΑΛΛΗΣ
    ΟΜΑΔΑΣ Ή ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΤΟΝ
    ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ - ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ
    ΤΟΝ ΞΕΝΟ. ΑΠΕΧΘΕΙΑ Ή ΦΟΒΟ ΜΑΣ
    ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΚΑΘΕΤΙ
    ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΑΣ, ΙΔΕΕΣ,
    ΜΟΔΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ - ΠΟΣΟ
    ΜΑΛΛΟΝ Ο ΞΕΝΟΣ »

    Γ. Η. Χάρης

    (http://yannisharis.blogspot.com +
    tanea.gr)

    Video από το πρόσφατο φασιστικό συμβάν στη Σπάρτη

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1138366


    Το σχόλιο του Γιάννη Χάρη ήταν η επικεφαλίδα που διάλεξα για το βίντεο της επίθεσης (μου θύμισε κου-κλούξ-κλάν.. ) από μαθητές που προσπάθησαν να κάψουν ζωντανούς μετανάστες στην Σπάρτη.

    Αν άνοιγες το λίνκ θα το έβλεπες.
    Καταλαβαίνω όμως ότι βαριέσαι, οπότε θα κάνω αστυνομικό ρεπορτάζ για πάρτη σου βρε συνέλληνα!

    Την Παρασκευή λοιπόν 5 Φεβρουαρίου, μια ομάδα περίπου δέκα εφήβων προσπάθησαν, χρησιμοποιώντας στουπιά και κηροζίνη, να βάλουν φωτιά σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές, που διαμένουν σε ένα παλιό σπίτι λίγο έξω από την πόλη.
    Οι δράστες είναι όλοι έφηβοι, ηλικίας 14 έως 18 ετών, και επιτέθηκαν οργανωμένα στο σπίτι των μεταναστών, γύρω στις 9 το βράδυ και ενώ είχε πέσει το σκοτάδι.

    Οι μετανάστες πρόλαβαν να διαφύγουν από το κτίριο, το οποίο όμως σε μεγάλο βαθμό παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καούν τα κουφώματα του ενός από τους δύο ορόφους μαζί με προσωπικά είδη των μεταναστών.
    Όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Μετανάστες, το συμβάν καταγράφηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ως «επεισόδιο που προέκυψε από προσωπικές διαφορές» (!!!!!) ανάμεσα σε μαθητές και μετανάστες ως συνέχεια κάποιων αντεγκλήσεων προηγούμενων ημερών ενώ το σπίτι των μεταναστών έχει τεθεί σε διακριτική αστυνομική επιτήρηση.
    Η Πρωτοβουλία σημειώνει με νόημα πως η επιτήρηση επιβλήθηκε όχι στους δράστες αλλά στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας….

    Αυτάααααα.
    Ελπίζω να σε βοήθησα να ξεμπερδευτείς έστω και λίγο.
    Για όποια άλλη απορία έχεις, μην διστάσεις, θα είναι χαρά μου να σε ξεμπερδέψω και πάλι.

    ΥΓ Μια που σου αρέσουν οι καινούργιες λέξεις, έχω μια καλή για εσένα: Hitlerum
    http://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum

    example: "Hitler was a vegetarian, so vegetarianism is wrong." The tactic is often used to derail arguments, because such comparisons tend to distract and anger


    Μα πώς να σχολιάσει κανείς μια τέτοια πράξη από 14χρονα αναρωτιέμαι ….
    Αν οι έφηβοι αυτής της χώρας δεν οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο, δεν ξεπεράσουν και απορρίψουν τα ταμπού των γονιών τους, αλλά χτίζουν τοίχους γύρω τους μεγιστοποιώντας έτσι την απομόνωση και τον φόβο μέσα στην καρδιά τους, τότε θα πάμε όλοι κατά διαόλου..

    Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα φοβάμαι.
    Εμείς εδώ μπορεί να αποδομούμε με ευκολία τους απατεώνες του λα.ο.σ. γιατί αυτό το ακροδεξιό τσούρμο είναι τόσο γελοίο που μερικές φορές σκέφτομαι βρε μπας και το κάνουν επίτηδες δηλαδή, να αυτοαναιρούνται, να ψεύδονται ασύστολα, να πετάνε μια σαχλαμάρα η οποία αποδεικνύεται ψέματα μόλις την επομένη μέρα, κλπ κλπ .
    Πραγματικά από ένα σημείο και μετά, ούτε πολιτικούς αντίπαλους δεν μπορεί να τους θεωρήσει κανείς, μιας και τα περισσότερα επιχειρήματα τους είναι επιπέδου δημοτικού πχ «Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι» κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμως….
    Τα μηνύματα από την κοινωνία είναι όχι απλά ανησυχητικά αλλά τραγικά..
    Όταν για παράδειγμα στο ‘πράσινο νησί’ καίγεται η συναγωγή δύο φορές, εμπρηστές χτυπούν επανειλημμένα το κέντρο μεταναστών, πιτσιρικάδες χαράζουν αγκυλωτούς σταυρούς σε δασκάλα μεταναστών, και πολλά άλλα, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με εμάς τους νεοέλληνες.

    Όλα αυτά τα χρόνια το κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τα φροντιστήρια, παράγουν στρατιές μη σκεπτόμενων ανθρώπων , οι οποίοι κάποια στιγμή αναπόφευκτα γίνονται και ψηφοφόροι, πρόθυμοι να ακολουθήσουν πιστά οποιονδήποτε τους υποσχεθεί μια θέση στο δημόσιο.
    Αν το σύστημα καταρρεύσει, όλοι αυτοί φοβάμαι πως είναι ικανοί να στραφούν παντού. Και εννοώ Παντού...
    Μέχρι τώρα καλά την βγάλαμε με αυτούς τους αστείους τύπους του λα.ο.σ με τον αποτυχημένο διαφημιστή πρόεδρο.
    Την μελλοντική μετεξέλιξη της ακροδεξιάς είναι που εγώ φοβάμαι.

    Εδώ έρχεται και ‘δένει’ η τεράστια απουσία της αριστεράς, που χωρισμένη σε κομμάτια και με έναν έντονο πολιτικό βολονταρισμό να την χαρακτηρίζει.
    Δηλαδή, κάποιοι στα σοβαρά να θεωρούν ότι κάποτε θα γίνει το ‘θαύμα’ και ο ψηφοφόρος θα δει το ..‘φώς το αληθινό’ και αυτούς ως σωτήρες…….
    Κούνια που σας κούναγε …

    http://jungle-report.blogspot.com/2010/02/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έρευνα-Κόλαφος: Αν φύγει σήμερα το 90% των ΛΑΘΡΟμεταναστών, δημιουργούνται 204.000 θέσεις εργασίας για τους Έλληνες!


    Πανεπιστημιακή έρευνα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει το αυτονόητο: τουλάχιστον 204.000 Ελληνες ανεργοι θα βρουν επιτελους εργασία εαν φυγει το 90% των μεταναστων.

    Διαβαστε με προσοχή το προπαγανδιστικο δημοσίευμα από τη ΔΟΛια εφημερίδα: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4562631&ct=1

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/
    2010/03/90-204000.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2.000.000 ευρώ πληρώνουμε την «αντιρατσιστική» προπαγάνδα


    http://www.elkosmos.gr/
    index.php?option=com_content&view=article&id=1323

    ΑπάντησηΔιαγραφή