Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η δραχμή και η ...ντροπή.!

"Ημέρα ντροπής για τους Ελληνες" χαρακτηρίζει την 25η Μαρτίου η σημερινή Stuttgarter Ζeitung σχολιάζοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν για πτώχευση της χώρας ανήμερα της εθνικής επετείου.
Συγκεκριμένα, γράφονται τα εξής:
"...Η 25η Μαρτίου θα μπορούσε να αποδειχθεί ημέρα εθνικής ντροπής για τους Έλληνες. Στη χώρα κυκλοφορούσαν φήμες που ήθελαν την κυβέρνηση να κηρύσσει – ειδικά την ημέρα της κήρυξης της επανάστασης κατά του Τούρκων κατακτητών - χρεοκοπία. Οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν, ο φόβος, όμως, παρέμεινε. Ο φόβος αφορά συγκεκριμένα την απώλεια του Ευρώ, ως νομίσματος, και την επιστροφή στη δραχμή. Κάποιες φήμες ήθελαν, μάλιστα, να έχει ξεκινήσει υπό άκρα μυστικότητα η έκδοση νομισμάτων σε δραχμή, ώστε εάν χρειαστεί, όλα να κυλήσουν ομαλά..."
"Ανοησίες", είπε, διαψεύδοντας τα σενάρια αυτά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Τα σενάρια αυτά, όμως, δέχονται σταθερά νέα τροφοδότηση, καθώς δεν είναι μόνο κάποιοι τραπεζίτες που ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος εξετάζει το ενδεχόμενο αποβολής από την Ευρωζώνη χωρών, που επί σειρά ετών και συστηματικά παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας. Μερικοί παίρνουν πολύ στα σοβαρά όλες τις φήμες και τις δηλώσεις και σπεύδουν να φυλάξουν τα Ευρώ τους σε ασφαλές μέρος”.
Και συνεχίζει το ρεπορτάζ:
"Οι ελληνικές τράπεζες καταγράφουν από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας μία μεγάλη φυγή καταθέσεων, όπως αναφέρει Το Βήμα. Αναλήψεις αποταμιεύσεων δεν πραγματοποιούν μόνο μικροκαταθέτες, αλλά και αρκετοί εύποροι Έλληνες, οι οποίοι καταθέτουν περιουσίες πολλών εκ. Ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού. Διευθυντής ελληνικής τράπεζας επιβεβαίωσε τη φυγή των ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Ταυτόχρονα, παρατηρείται αύξηση της ζήτησης θυρίδων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προφανώς για αποταμίευση Ευρωνομισμάτων. Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν άσχημο νέο για τους Έλληνες.
Ειδικά κατά τη δεκαετία του ’90 η δραχμή είχε εξελιχθεί σε ένα πληθωριστικό μαλακό νόμισμα εξαιτίας του αυξανόμενου δημόσιου χρέους.
Αντιθέτως, οι Έλληνες χρωστάνε στο Ευρώ τη σταθερότητα στις τιμές των προϊόντων και τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους".
zoomnews

2 comments:

  1. Καθόλου ντροπή η δραχμή. Να δηλώσουμε χρεωκοπία, στάση πληρωμών και να γυρίσουμε στη δραχμή. Εθνικό νόμισμα που μπορούμε να εκδώσουμε για να πληρωθούν συντάξεις και δημόσιο και όχι να τρέχουμε σαν τους ζήτουλες στην ΕΕ και ΔΝΤ. Θα υποτιμηθούμε, θα στριμωχτούμε για λίγο (δεν θα κάνουμε μερικά ταξιδάκια στο Εξωτερικό όπως είχαμε συνηθίσει) αλλά εάν έχουμε ένα καλό αναπτυξιακό πρόγραμμα θα μπούμε σε μια καλή σειρά. Για να τους δω όλους μετά που θα εισπράττουν σε δραχμή τα έσοδά τους ενώ θα παράγουν σε ευρώ ε ρε τί όμορφα γλέντια έχουν να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ! ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΜΑΣ ΑΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Κ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή