Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Διεθνής διάκριση στην Ιταλία. "Χρυσές" δύο Γιαννιώτισσες αθλήτριες της Κωπηλασίας.

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν την Κυριακή δύο νεαρές αθλήτριες της Κωπηλασίας, χαρίζοντας στα Γιάννενα, μία μεγάλη διεθνή διάκριση που είναι και η πρώτη για την φετινή χρονιά στο συγκεκριμένο άθλημα.
Ο λόγος για την Ελένη Διαμάντη και την Λυδία Νταλαμάγκα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση (ρεγκάτα) που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη λίμνη Πιεντιλούκο της Ιταλίας, με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες κι...όχι μόνο.
Οι Γιαννιώτισσες αθλήτριες, που ταξίδεψαν στην Ιταλία με την αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας Κωπηλασίας, δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής τους από τα αντίπαλα πληρώματα και κατόρθωσαν να τερματίσουν στην πρώτη θέση στο αγώνισμα του διπλού σκιφ Νεάνιδων και να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.
Στην ίδια διοργάνωση έτρεξαν κι άλλοι δύο νεαροί αθλητές του Ναυτικού μας Ομίλου, ο Απόστολος Λαμπρίδης και ο Μιχάλης Ναστόπουλος, οι οποίοι, αν και έφηβοι, έλαβαν μέρος στο αγώνισμα της δικώπου άνευ Ανδρών και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.
Οι επιδόσεις των τεσσάρων Γιαννιωτών αθλητών αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που βρίσκονται, ενώ αποτέλεσαν και μία καλή ευκαιρία να αξιολογηθούν και ενόψει των προκρίσεων για την Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί στην Σιγκαπούρη.
Στο μεταξύ, δύο ακόμη κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στον 3ο αγώνα αξιολόγησης, παραμένουν μαζί με επτά άλλους επίλεκτους Έλληνες αθλητές στο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
Οι Γιαννιώτες αθλητές θα παραμείνουν στο Σχινιά μέχρι την ολοκλήρωση του κοινοβίου την ερχόμενη Πέμπτη.
proinoslogos & epirus-ellas

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου