Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Το έχουν κουράσει πολύ με τον "κ. Κανένα"

Τα τελευταία χρόνια οι διαπλεκόμενοι εκδότες όταν θέλουν να πάρουν τις αποστάσεις τους από μια κυβέρνηση που γκρεμίζεται, αλλά είναι ακόμα επιφυλακτικοί με την αντιπολίτευση ανακαλύπτουν τον …«κ. Κανένα».
Πριν από δυο χρόνια, τον Ιούνιο του 2008, σε πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου Τύπου» (της κ. Γιάννας ακόμα τότε) διαβάζαμε τα εξής σημαντικά: «Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα λόγω ακρίβειας… Η κυβέρνηση χάνει έδαφος, η ψαλίδα κλείνει, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει. Ανησυχία στα επιτελεία και των δύο πολιτικών σχηματισμών… Έτσι ενισχύονται τα ποσοστά του «κανένας» καταλληλότερος για την αντιμετώπιση της κρίσης». (O κ. Κανένας θύμωσε)
Βέβαια από τότε ο κ. Κανένας ξεθύμωσε, έβγαλε για πρωθυπουργό τον ΓΑΠ και η κ. Γιάννα ασχολείται πλέον μόνο με τις κοσμικές στήλες – και καλά κάνει η γυναίκα.
Ο κ. Μπόμπολας όμως και ο κ. Αλαφούζος έχουν πάντα στα συρτάρια τους τον κ. Κανένα τώρα που χάνει ο Γιώργος τους αλλά δεν γουστάρουν και τον Σαμαρά.
Έτσι το σημερινό ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "Τα μέτρα ανεβάζουν τον «Κανένα». Για πρώτη φορά η ψήφος διαμαρτυρίας (Λευκό-Άκυρο-Αναποφάσιστοι) καταγράφεται ως «πρώτο κόμμα» στην πρόθεση ψήφου" (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=12106953)
Από κοντά και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που διαπιστώνει «Χαμηλότατη κοινωνική αποδοχή κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας» και γι αυτό το λόγο (όπως γράφουμε και αλλού) «το Μαξίμου έχει ανάψει το «πράσινο φως», προκειμένου να ανοίξουν για πρώην υπουργούς φάκελοι σκανδάλων», για να χυθεί λίγο αίμα μπας και καταφέρουν να ηρεμήσουν το πόπολο. Τα ίδια ακριβώς έγραφαν και πριν από δυο χρόνια (και πριν από δέκα χρονιά θα λέγαμε εμείς) για τα σκάνδαλα και τον κ. Κανένα: «Σε καταλύτη εξελίξεων, μαζί με το κορυφαίο ζήτημα της έξαρσης της ακρίβειας, αναδεικνύεται η υπόθεση Siemens, μετακινώντας κρίσιμες εκλογικές μάζες και ανατρέποντας πάγιες σταθερές του πολιτικού συστήματος, σύμφωνα με έρευνα της MRB. Το σκάνδαλο Siemens ανοίγει τη συζήτηση για τη δημιουργία νέων κομμάτων, καθώς ο ένας στους τρεις πολίτες φαίνεται να αναμένει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα ή φορέων …» (http://www.blogger.com/?p=2671)
Ποιο είναι το θέμα και ταυτόχρονα το μεγάλο πρόβλημα; Τα εξωτερικά γνωρίσματα της κρίσης παραμένουν τα ίδια, χρόνια τώρα (σκάνδαλα, απαξίωση πολιτικών κλπ). Αυτή τη φορά όμως οι διεργασίες που συντελούνται στο κοινωνικό υπόβαθρο είναι κοσμογονικές. Το «σύστημα» όμως είτε δεν βλέπει τι συντελείται στην κοινωνία, είτε δεν μπορεί να το δει, λόγω της γνωστής ανεπάρκειας των στυλοβατών του. Γι αυτό και επαναλαμβάνεται προτείνοντες θεραπείες γρίπης για την σηψαιμία. Και μου φαίνεται ότι το τέλος ο κ. Κανένας θα ανακαλύψει ότι υπάρχει, θα τα πάρει κανονικά στο κρανίο και θα τους $%#@*^ όλους.
antinews

2 comments:

  1. Θα παραμυθιάσουνε τον κόσμο με μία δύο καταδίκες μικρών ψαριών και οι μεγάλοι καρχαρίες θα γλεντούν ξανά εις υγείαν του κορόιδου (του λαού). Αν δεν φύγουν εντελώς από τη μέση αυτοί οι πολιτικοί οι διεφθαρμένοι και δεν έλθουν άλλοι (καινούρια κόμματα με αδιάφθορους πολιτικούς) την έχουμε βαμμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Σε καταλύτη εξελίξεων, μαζί με το κορυφαίο ζήτημα της έξαρσης της ακρίβειας, αναδεικνύεται η υπόθεση Siemens, μετακινώντας κρίσιμες εκλογικές μάζες και ανατρέποντας πάγιες σταθερές του πολιτικού συστήματος, σύμφωνα με έρευνα της MRB. Το σκάνδαλο Siemens ανοίγει τη συζήτηση για τη δημιουργία νέων κομμάτων, καθώς ο ένας στους τρεις πολίτες φαίνεται να αναμένει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα ή φορέων …»

    Τυχερή η Ντορούλα.Όλο το σύμπαν συννομοτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή