Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τουρισμός δύο ταχυτήτων...

"...Μια εβδομάδα στην Ελλάδα με μόνο 188 ευρώ, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια..." είναι το κόστος των διακοπών, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας "BILD am Sonntag".
Εμένα γιατί μου κόστισαν περισσότερο μόνο τα ναύλα και μάλιστα με σαπιοκάραβο;
Μάλιστα η ίδια εφημερίδα λέει ότι "...είναι σχεδόν φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του..." Αν είναι να αφήσουν στη χώρα μας τέτοια ιλιγγιώδη ποσά, ας κάτσουν σπίτι τους.
Βέβαια, το σπαστικό είναι ότι όταν ένας Έλληνας ζητάει να κάνει ότι και ο Γερμανός, του ζητούν τριπλάσια χρήματα. Γι' αυτό φέτος, θα το δείτε, θα αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα αλλά θα μειωθεί ο τζίρος.
Γιατί λόγω κρίσης ο Έλληνας θα μεταφέρει στις διακοπές το σπίτι του. Τάπερ με κεφτεδάκια στην παραλία, τη δική του ομπρέλα και ξαπλώστρα και το ποτό του σε φλασκί.
Και τα κουβαδάκια για το παιδί σπατάλη είναι. Θα κουβαλήσει το αληθινό φτυάρι και την τσάπα από το χωράφι!
Θα αναβιώσει και η παραδοσιακή κολύμβηση με σαμπρέλα Good Year αντί σωσιβίου.
Τις προάλλες είδα ζευγάρι ξένων στους Παξούς να έχει παραγγείλει το μεσημέρι 2 φέτες λαδορίγανη και για σαλάτα στη μέση ένα… tzatziki. Ε, λοιπόν με την κρίση θα γίνουμε γρηγορότερα Ευρωπαίοι.
Το βέβαιο είναι ότι οι άνδρες παραθεριστές θα επιδοθούν φέτος όλοι στο ίδιο σπορ. Στο ψάρεμα. Γιατί το ψάρι στην ταβέρνα δεν το τρως… Σε τρώει.
Θα ψαρεύουν με πετονιά, παραγάδι, ψαροντούφεκο, ακόμα και με… δυναμίτη. Κομένο φίλοι αναγνώστες φέτος το καμάκι. Εκτός αν σας αρέσει πια τόσο πολύ η χυλόπιτα.
Και αυτοί που θέλουν οπωσδήποτε για μεζέ χταποδάκι, θα βρωμίσουν τη θάλασσα με χλωρίνη.
Η στήλη πάντως σας προτείνει φτηνές διακοπές στο εξωτερικό. Φέτος η παραθέριση στις παραλίες της Φλόριδας και του Μεξικού θα είναι σχεδόν τσάμπα.
Και δεν θα χρειαστείτε και αντηλιακό. Υπάρχει άφθονο φυσικό πετρέλαιο "ενσωματωμένο" στο κύμα. Να δείτε τι ωραίο και πρωτότυπο χρώμα θα αποκτήσετε…
Πετρόλ.
gaios

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου