Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Όψιμη δημοκρατική ...ευαισθησία.!

"...Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ουσία. Και η ουσία είναι ότι αυτές οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις - για τους λόγους που έχουμε πει πάρα πολλές φορές - πρέπει να γίνουν, πρέπει να προχωρήσουν. Το αν θα είναι με Προεδρικό Διάταγμα ή αν θα μπορούσε να είναι με νομοθετική ρύθμιση είναι δευτερεύον ζήτημα..."
Είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που δίνει ανάγλυφα το μέτρο της ..."δημοκρατικής ευαισθησίας" της κυβέρνησης. Είναι δευτερεύον ζήτημα για την κυβέρνηση η έγκριση των αποφάσεων που θίγουν τη ζωή και το μέλλον όλων των Ελλήνων, μέσα από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού μας συστήματος. Δεν χρειάζεται η Βουλή στη συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Στρος-Καν, επειδή βάζει προσκόμματα στο καταστροφικό έργο της.
Ήταν σαν να άκουγες τον εκπρόσωπο μιας δικτατορίας που εκαλείτο να απαντήσει αν το καθεστώς του θέλει τη συνεργασία με τη Βουλή, λίγο πριν από την κατάργησή της.
Τι να την κάνουμε τη Βουλή; Το αν εγκρίνει ή όχι τις αποφάσεις μας είναι δευτερεύον ζήτημα, θα απαντούσε με αλαζονική ..."υπερηφάνεια".
Μόνο που ακόμα και στις κοινοβουλευτικές δικτατορίες υπάρχουν αναχώματα που δυσκολεύονται να ξεπεράσουν. Έτσι, είναι δύσκολο να ξεπεράσουν μαζί και τη λαϊκή οργή που τους δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και την αντίδραση του συνόλου των μη κυβερνητικών κομμάτων και την πιθανότητα να μη δεχθεί ένας Πρόεδρος, που έτσι ή αλλιώς ολοκληρώνει τη δεύτερη και τελευταία θητεία του, να συνεργήσει σε ένα εθνικό έγκλημα.
Τότε έρχεται η όψιμη ..."δημοκρατική ευαισθησία"…
Α

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου