Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η ανατολή του Τρίτου Κόσμου η αιτία της δύσης του Δυτικού

Μα καλά, τι έπαθε όλος ο Δυτικός κόσμος ο αναπτυγμένος, η Αμερική, η Ευρώπη, η Ιαπωνία και βάζει τέλος στη καλοπέρασή του;
Κόβει τους μισθούς, κόβει τις συντάξεις, μειώνει την κατανάλωση και σφίγγει το ζωνάρι;
Γιατί άραγε όλες οι αναπτυγμένες και πλούσιες χώρες έχουν τεράστια ελλείμματα και οι οικονομίες τους παραπαίουν;
Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή.
Γιατί το πάρτυ τελείωσε.
Για την ακρίβεια το πάρτι τελείωσε εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια, απλά ο Δυτικός κόσμος δεν το έλαβε υπόψη του και εκστασιασμένος όπως ήταν συνέχισε να χορεύει και έξω από το χώρο της εκδήλωσης.
Πως τελείωσε;
Όταν η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, το Βιετνάμ, η Μαλαισία και τόσες άλλες χώρες σταμάτησαν να παρέχουν τζάμπα τις πρώτες ύλες που χρειάζονταν οι Σεφ του Δυτικού κόσμου για να φτιάχνουν τα φαγητά και τα ποτά του πάρτυ, και άρχισαν να τα φτιάχνουν οι ίδιες φθηνότερα και καλύτερα και να τα πουλάνε έτοιμα στις Δυτικές.
Έτσι η Δύση, τα χρήματα που οι πολίτες της τα αντάλλασαν μεταξύ τους και πλούτιζαν, τώρα τα έστελνε στις αναπτυσσόμενες χώρες πλουτίζοντας τους πολίτες τους.
Μοιραία λοιπόν οι πολίτες της Δύσης είχαν να μοιραστούν ολοένα και λιγότερα χρήματα. Αλλά όμως ούτε σκέψη για να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Το πάρτυ έπρεπα να συνεχιστεί.
Έτσι τα τελευταία χρόνια σκαρφιστήκαμε "τα δομημένα ομόλογα" έτσι ώστε να ..."έχουμε και το σκύλο χορτάτο και τη πίττα ακέραιη". Δηλαδή πολλαπλασιάσαμε με "αέρινο" τρόπο τα χρήματά μας ώστε και να πληρώνουμε τον Τρίτο κόσμο για να αγοράζουμε τα προϊόντα του και να αυξάνουμε τα δικά μας!
Ούτε ο Χρηστός δεν τα είχε καταφέρει τόσο καλά.
Όμως όπως όλα τα ωραία πράγματα δεν κρατάνε για πάντα (βλέπε Ελληνικό Δημόσιο τομέα) έτσι και η διασκέδαση της Δύσης έφτασε στο τέλος της.
Ο μόνος τρόπος που μας απέμεινε για να αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό των αναπτυσσόμενων χωρών είναι "Tέρμα ο DJ, τα κεφάλια μέσα, δουλειά ολημερίς και λεφτά όταν…"
Οι Γερμανοί είναι οι μόνοι που το κατάλαβαν νωρίς αλλά κάνεις δεν τους άκουγε λόγω των decibel της χαράς.
Πέτρος Δίπλας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου