Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Επίδειξη δύναμης από Σέχτα – Νέες απειλές

Στην προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα "Τα Νέα" η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών με σκοπό την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, εκτοξεύονται απειλές εναντίον συγκεκριμένων προσώπων. Σε επίδειξη ισχύος, η προκήρυξη συνοδεύτηκε με φωτογραφία του οπλοστασίου τους.
Η οργάνωση, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια«εργατικό ατύχημα», τη συσχετίζουν με τις υποθέσεις Βατοπεδίου καιντόπινγκ, αλλά και με τη χρήση ορισμένων blοgs ως «μέσου εκβιασμού». Συνδέει ακόμα τη δολοφονία με αναρτήσεις του blog Τroktiko μετά τον θάνατο του15χρονου Αφγανού στα Πατήσιαπρο τεσσάρων μηνών.
Στο κείμενό της η οργάνωση υποστηρίζει ότι το θύμα είχε δύο εποχούμενους φρουρούς αστυνομικούς και παραθέτει μάλιστα αριθμό πινακίδας «συνοδευτικής» μοτοσικλέτας. Ωστόσο, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επέμεναν χθες το βράδυ ότι «δεν είχε διατεθεί κανένας αστυνομικός στη φρούρηση του δημοσιογράφου και εξετάζουμε ποιοι είναι αυτοί στους οποίους αναφέρεται η οργάνωση».
Προαναγγέλλονται νέα χτυπήματα με επιπλέον σκοπό να πληγεί η διεθνής εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ υποστηρίζουν πως και η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια και τρομοκρατικές ενέργειες έχουν διαμορφώσει αρνητική εικόνα στο εξωτερικό για την ασφάλεια της ελληνικής επικράτειας και χτυπούν την εθνική βιομηχανία του τουρισμού.
Υποστηρίζουν πως μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους και των σημερινών κοινωνικών δομών θα μπορέσει να ανατείλει μια νέα προοπτική ζωής και αναφέρουν πως “έχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας”. Μάλιστα, ισχυρίζονται πως δεν θα αφήσουν ούτε ένα χιλιοστό ασφαλούς εδάφους στη ζωή μας, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα όπλα τους είναι έτοιμα να μιλήσουν.
Οι απειλές που περιέχονται στο κείμενο της προκήρυξης αφορούν ευθέως στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και αναφέρονται στους εκδότες και δημοσιογράφους Μ. Τριανταφυλλόπουλο, Γ. Κουρή και Θ. Αναστασιάδη, Π. Κωστόπουλο, Γ. Παπαγιάννη και τον επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά.
Εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους αστυνομικούς, εξειδικεύοντας αυτή τη φορά σε εκείνους που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, καθώς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εισαγγελείς και τους διευθυντές των φυλακών. Η απειλή εις βάρος τους συνδέεται άμεσα με την κράτηση κατηγορούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και με τις συνθήκες κράτησης ποινικών κρατουμένων.
Όπως όλα δείχνουν, βαδίζουν στα πρότυπα της 17Ν, ενώ η φωτογραφία χρησίμευσε για να δείξουν πως διαθέτουν περισσότερα όπλα από αυτά που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις τους και να πείσουν ότι κατά το διάστημα της «σιωπής» τους από τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα έως τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ούτε αδρανοποιήθηκαν ούτε διαλύθηκαν, σύμφωνα με ορισμένα σενάρια.
Στην προκήρυξή τους μετά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα, το σύνολο της κοινωνίας είχε περιγραφεί ως εν δυνάμει στόχος, ενώ τώρα καθίσταται σαφές ότι οι στόχοι θα είναι συγκεκριμένοι και βασικό μέλημα των τρομοκρατών θα είναι να μην υπάρχουν «παράπλευρες απώλειες».
Βάσει του περιεχομένου και του ύφους της προκήρυξης, εκτιμάται πως ο συντάκτης είναι διαφορετικός από εκείνον που είχε γράψει την προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα, πέρσι τον Ιούνιο.
Από το κείμενο επιβεβαιώνεται η εκτίμηση που είχε εκφραστεί ότι τα γεγονότα που ακολούθησαν της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου αποτέλεσαν την απαρχή για τη στρατολόγηση δεκάδων νεαρών σε μορφώματα ένοπλης βίας (συλλογικότητες, όπως ονομάζονται), με τη Σέχτα Επαναστατών να διεκδικεί πλέον κυρίαρχο ρόλο στον συγκεκριμένο χώρο.
cosmo

1 comments: