Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Μιχ. Παντούλας: Πρέπει να διασφαλισθεί το μέλλον της ΔΩΔΩΝΗΣ

Ο Βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας, με αφορμή της εξελίξεις γύρω από το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ" (δείτε εδώ), έκανε την άκόλουθη δήλωση:



"Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της γαλακτοβιομηχανίας 'ΔΩΔΩΝΗ' επιβάλλουν σε όλους μας συμπεριφορές και τρόπους παρέμβασης, που θα υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το μέλλον της σημαντικής αυτής ηπειρωτικής βιομηχανίας και τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων - παραγωγών.
Όσοι, εμμέσως ή αμέσως, επιχειρήσουν να επωφεληθούν από τη συγκυρία για να υπονομεύσουν τη 'ΔΩΔΩΝΗ', στο όνομα της υποταγής της στη βουλιμία του καρτέλ γάλακτος, θα βρουν απέναντί τους ένα αραγές μέτωπο δυνάμεων, που ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια του ηπειρωτικού χώρου.
Οι μέτοχοι της επιχείρησης (Αγροτική Τράπεζα και συνεταιριστικές ενώσεις), οι κτηνοτρόφοι - παραγωγοί και το σύνολο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής έκφρασης της Ηπείρου οφείλουν να συνεργαστούν σοβαρά και υπεύθυνα, ώστε η 'ΔΩΔΩΝΗ' να παραμείνει το αναπτυξιακό και παραγωγικό κεφάλαιο του ηπειρωτικού χώρου. Η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Ηπειρώτες, πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Με απόλυτη ηρεμία, με όρους συνεννόησης και χωρίς αιφνιδιασμούς θα διασφαλίσουμε το ρόλο και το μέλλον της βιομηχανίας, η πορεία της οποίας είναι ταυτισμένη με την ιστορία και την οικονομία της Ηπείρου. Η επανάληψη επιπόλαιων και λανθασμένων επιλογών του παρελθόντος και η εμμονή σε λογικές εξυπηρέτησης του ιδιοτελούς (ατομικού ή κομματικού) έναντι του γενικού συμφέροντος υπονομεύει τον κοινό μας αγώνα"
3.7.10

4 comments:

  1. Καθαρά ξυλινος, πασοκικός, βερμπαλιστικός λόγος! Περισσεύουν οι αοριστολογίες, η συνθηματολογία και το χάϊδεμα των αυτιών των γαλακτοπαραγωγών, αλλά δε βλέπουμε συγκεκριμένη πρόταση!Μια ρεαλιστική πρόταση θα ήταν να ακούσουμε ότι την αγοράζουν οι Ενώσεις,αλλά να τη λειτουργήσουν με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς κρατικές επιδοτήσεις και χαριστικές νομοθετικές διατάξεις, με μείωση του κόστους λειτουργίας της και χωρίς ρουσφετολογικές προσλήψεις!
    Διαφορετικά θα οδεύσει στο δρόμο που χάραξε η ΣΒΕΚΗ!
    Τι κρίμα! Γιατί χάρις σ' αυτές τις δύο έγιναν βουλευτές κάποιοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά εσύ που ήσουνα όταν διαλύανε την σύνταξη μας. Τι θα ψηφίσεις και άσε αυτά με την δωδώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά βρε καραγκιόζη,εξασφάλισες με τη ψήφο σου για το μνημόνιο του ΔΝΤ το μέλλον της ΕΛΛΑΔΑΣ και τώρα σε έπιασε ο πόνος για το μέλλον της Δωδώνης;; Αθλιε βολευτή φρόντισε να ενημερώσεις το διαβατήριο σου,αν είσαι τυχερός ίσως προλάβεις να φύγεις παρέα με τον giorgo για το αμέρικα.
    ΓΟΥΔΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑκιστανικού ΣΟσιαληστικού Κινήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή