Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ρε "άνθρωποι", άι ...σιχτίρ.!

Σκηνές παραλογισμού σε καθημερινή βάση για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
Πρώτα, το σύστημα ζητούσε στοιχεία παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα των δημοσίων υπαλλήλων - εκεί στο Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης μπορεί να έχουν γνώση από υπολογιστές, έστω κουτσουρεμένη όπως αποδείχθηκε από το φιάσκο της πρώτης επίσημης μέρας απογραφής - η κοινή λογική όμως τους λείπει, και δεν είχαν ως σύμβουλό τους ούτε έναν νομικό, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι τεχνοκράτες και λογική, δεν είναι ένα και το αυτό.
Στοιχείο βεβαίως ανησυχητικό για όλους μας, επειδή αυτοί είναι και σύμβουλοι του πρωθυπουργού της χώρας επί θεμάτων ...πληροφορικής – τρομάρα τους.!
Μετά μας προέκυψαν οι δικαστικοί. Θέλουν - λέει - να ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη σαρμούτα πλέμπα των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αυτοί είναι δημόσιοι ...λειτουργοί και όχι δημόσιοι ...υπάλληλοι.!
Όχι Γιαννάκης αλλά Γιάννης δηλαδή.
Οι δικαστικοί λειτουργούν, οι υπόλοιποι δουλεύουνε, οι άλλοι μάς δουλεύουνε, αλλά όλοι τους πληρώνονται απ΄τον ίδιο μπεζαχτά κι' απ' τους ίδιους φόρους. Τους φόρους μας!...
Κατόπιν ήρθαν οι πανεπιστημιακοί και οι ΤΕΙτζήδες. Τα ίδια και απαράλλαχτα. Δεν θέλουν να είναι - λέει- με τον υπόλοιπο σουρουχλεμέ. Λες και λέει τίποτα αυτό, που έχουν φτάσει να κάνουν ως διδακτικό ή επιστημονικό έργο, ενώ απομυζούν τεράστα κονδύλια από Ε.Ε., Ελληνικό Δημόσιο, και ιδιωτικές εταιρείες βάζοντας τους φοιτητές τους να κάνουν όλο το χαμαλίκι της λάντζας, και οι ίδιοι τους να σφετερίζονται τον κόπο των νεαρών φοιτητών, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.
Και όλα αυτά φυσικά, πέρα από τον μισθό τους, που τον χρυσοπληρώνουμε επίσης δια των φόρων μας.!
Ο χορός των αντιρρησιών της απογραφής συνεχίστηκε με τους γιατρούς, που ενώ πρέπει να αναγνωρίσουμε το υπερπολύτιμο έργο τους, πρέπει να το ...χωνέψει και ο εγκέφαλος του υπολογιστή, και να απογραφούν ξεχωριστά και τα ...λοιπά και τα λοιπά.
Τα φακελάκια εδώ δεν μετράνε...
Σε αυτές τις κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει, βάσει των λεγομένων τους, να κάνουν οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και η Ελληνική κοινωνία μαζί με τα μηχανήματά της, τεμενάδες και υποκλίσεις για το θεάρεστο έργο τους.
Σαν να μην έχει άλλα σοβαρά προβλήματα ο λαός, που μένει άνεργος, και θα πρέπει σώνει και καλά να ασχολείται με τα ...επουσιώδη.!
Ρε μπας και το άι ...σιχτίρ δεν είναι αρκετό;
ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου