Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Οι διακοσμητικοί "ρόλοι" των κ.κ. Νο 2 της Ν.Δ.

Ένα από τα σημάδια διάλυσης της Ν.Δ. συνδέεται και με τη στάση που κρατούν οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος.
Οι Αβραμόπουλος και Δήμας είναι ανύπαρκτοι σε όλα τα επίπεδα.
Στη Ρηγίλλης κανείς δεν τους υπολογίζει. Ούτε και ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό φάνηκε κατά την πρόσφατη απόφαση για την επιλογή Κικίλια, όπου ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος αγνοούσε πλήρως τους σχεδιασμούς του αρχηγού Αντώνη.
"Είναι απαράδεκτο να το μαθαίνω από τους δημοσιογράφους", έλεγε.
Ο πρώην υπουργός είναι εξοργισμένος, αφού αντιλαμβάνεται ότι η θέση που πήρε δεν έχει καμία απολύτως αξία. Όσοι συνομιλούν μαζί του, λένε ότι μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα βγει στο αντάρτικο, αμφισβητώντας ευθέως τις επιλογές Σαμαρά. Για να καταλάβει κανείς τη θέση στην οποία βρίσκεται ο Αβραμόπουλος αξίζει να σημειωθεί ότι ένα εικοσιτετράωρο πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κικίλια βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφήνοντάς του να εννοηθεί ότι θα ήταν η επιλογή της Ρηγίλλης.
Σε απόσταση από τη Ρηγίλλης βρίσκεται και ο δεύτερος αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας, που σκέφτεται ήδη να εγκαταλείψει το θώκο που του έδωσε ο Σαμαράς. Ο πρώην επίτροπος είναι ενοχλημένος για το γεγονός ότι ουδείς του ζήτησε τη γνώμη για το πρόσωπο που θα επιλεγόταν για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις από την επιλογή του Δημήτρη Δράκου. Πάντως και οι δύο αντιπρόεδροι ανακοίνωσαν περιοδείες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας για να μη δίνουν λαβή σε σχόλια για την αδράνειά τους.
Το γεγονός ότι τόσο ο Αβραμόπουλος όσο και ο Δήμας δεν συμμετέχουν στις αποφάσεις που λαμβάνονται στο νεοκλασικό, δείχνει πως ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να διοικήσει το κόμμα αποκλειστικά μόνος του.
Η επιλογή του αυτή τον φέρνει αντιμέτωπο με τα περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. που αισθάνονται παραγκωνισμένα και ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το σκάφος. Το χρονικό ορόσημο για τον πρόεδρο της Ν.Δ. είναι οι εκλογές του Νοεμβρίου. Αν οι κάλπες οδηγήσουν σε Βατερλό (όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις), είναι βέβαιο ότι θα μπει σε περιπέτειες. Ενδεικτική άλλωστε είναι η ανάλυση που έκανε στο καφενείο της Βουλής πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή. "Ο Σαμαράς θα είναι ο πρώτος αρχηγός της Ν.Δ. που θα αμφισβητηθεί ύστερα από αυτοδιοικητικές εκλογές".
parapolitika
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Τώρα μεταξύ μας για ποιούς αντιπροέδρους μιλάμε.

    Ο ένας είναι πράκτορας των Αμερικάνων και η μόνη δουλειά που έκανε στην ζωή του ήταν όταν σε συνεργασία με την εντόπια διαπλοκή, υπονόμευε την κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέα με τον Έβερτ και τον Θανασάκη.

    Ο άλλος γνωστός και ώς το μακρύτερο χέρι, είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που μπορεί να ανοιγοκλείνει το στόμα του με ήχο για μέρες, και να μην λέει τίποτε.

    Τα δύο απόλυτα μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή