Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μνημείο αναντιστοιχίας...

Αν επιθυμούσε κάποιος "αναλυτής" ή και απλός πολίτης να σχολιάσει ακριβοδίκαια το άρθρο του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης υπό τον τίτλο "Κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη - Το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα", θα μπορούσε να αρκεσθεί στις εξής επτά λέξεις:
- Πρόκειται για Μνημείο αναντιστοιχίας λόγων και έργων!
Τα περισσότερα από όσα αναφέρονται στο άρθρο του κ. Γ. Παπανδρέου είναι σωστά και αποτελούν παλλαϊκό ή και εθνικό αίτημα. Ποιος Ελληνας και ποια Ελληνίδα, άλλωστε, δεν θα ήθελε, ολόψυχα:
* Να απαλλαγεί η χώρα μας από τα όρνια της διεθνούς κερδοσκοπίας;
* Να επανακτήσει η χώρα μας την εθνική κυριαρχία της σε όλους τους τομείς;
* Να λάβει σάρκα και οστά το παλιό σύνθημα "η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες";
* Να δημιουργηθεί ένα κράτος φίλος και αρωγός - και όχι δυνάστης του Πολίτη;
* Να υπάρξουν ανατροπές υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων; Και,
* Να γίνουν τώρα όλα όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες;
Μόνο η Ολιγαρχία (ντόπια και ξένη) θα ήταν αντίθετη με όλα αυτά και όχι ο Λαός - δηλαδή, οι Αγρότες, οι Υπάλληλοι, οι Εργάτες, οι Μικρομεσαίοι, οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες και οι Συνταξιούχοι.
Παραδόξως, όμως, η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, την Ολιγαρχία υπηρετεί και όχι τον Λαό. Και αυτό, διότι:
1. Αντί να επαναδιαπραγματευθεί και να "κουρέψει" το δημόσιο χρέος, ώστε να απαλλάξει το λαό μας από τους διεθνείς γυπαετούς της κερδοσκοπίας - διαπραγματεύθηκε τη διόγκωση του χρέους με νέα δανεικά - εκείνα του "Σχεδίου Στήριξης"!
2. Αντί να διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία της χώρας, η κυβέρνηση, πέραν από τους δανειστές μας, δημιούργησε και νέους επικυρίαρχους - σπρώχνοντας πιο βαθιά την Ελλάδα στην εξάρτηση: στην Ουάσιγκτον μέσω του ΔΝΤ, στις Βρυξέλλες μέσω της Ε.Ε. και στην Φρανκφούρτη μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
3. Αντί η Ελλάδα να ανήκει στους Ελληνες, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα θα ανήκει στο ΔΝΤ, στην Ε.Ε., και στην ΕΚΤ - όπως ανήκε και ανήκει (με όλες τις κυβερνήσεις) στη Δύση, στο ΝΑΤΟ κ.λπ.
4. Αντί για φίλος και αρωγός του πολίτη, το κράτος ήταν πάντα και παραμένει το μακρύ χέρι της εκάστοτε εξουσίας - ταξικό και αντιλαϊκό.
5. Αντί όλες οι μέχρι σήμερα ανατροπές να γίνουν υπέρ του Λαού και της χώρας, έγιναν υπέρ των κεφαλαιούχων δανειστών μας και υπέρ της εγχώριας ολιγαρχίας.
6. Και αντί το ΠΑΣΟΚ να αιτιάται τον εαυτό του, διότι στα 20 χρόνια της κυβερνητικής θητείας του δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομία και κοινωνία - ψελλίζει αφορισμούς εναντίον των 6 χρόνων (παρά κάτι) της διακυβέρνησης Καραμανλή...
Καλό το άρθρο, αλλά δεν πείθει!
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου