Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Παιδεία κάτω από τη βάση.!

Τι χρειαζόντουσαν οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις; Γιατί έπρεπε τόσες χιλιάδες μαθητές να περάσουν μια χρονιά ταλαιπωρίας και άγχους; Γιατί έπρεπε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να στερηθούν προκειμένου να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια;
Η αναγγελία των αποτελεσμάτων απέδειξε ότι παρ’ ολίγον να μπουν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ακόμη και εκείνοι που ...δεν έδωσαν εξετάσεις!
Να χαίρονται, λοιπόν, στο υπουργείο Παιδείας -οι πάσης φύσεως αρμόδιοι - το επίπεδο των φοιτητών που θα εγγραφούν φέτος στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Γιατί η Παιδεία τους φέτος δεν έπιασε ούτε τη βάση!
Τι κατάντια είναι αυτή να δέχεται το σύστημα μαθητές που έχουν βαθμολογία λιγότερο από μονάδα για τα ΤΕΙ και λιγότερο από τρεις μονάδες για τα ΑΕΙ να κάθονται ισότιμα στα φοιτητικά αμφιθέατρα, εκεί που παλιά η είσοδος ήταν η κορύφωση πολύχρονης προετοιμασίας και άσκησης πνευματικών αγώνων!
Σε ποια επιστήμη και σε ποια έρευνα θα επιδοθούν οι εισερχόμενοι με βαθμολογία κάτω από τη βάση, που παρέδωσαν λευκές κόλλες στις εξετάσεις τους;
Γιατί έπρεπε κάποιος να πει στο υπουργείο Παιδείας ότι αυτοί που θα έρθουν στο πανεπιστήμιο πρέπει να μπορούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Πρέπει και να μπορούν να καταλαβαίνουν την ύλη. Πρέπει να μπορούν να τελειώσουν τις σπουδές τους. Ενα "χαρτί" που θα γράφει ότι τις περάτωσαν δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτε.
Ούτε καν για να βρουν μια δουλειά με προσόντα Λυκείου!
Σήμερα θα έπρεπε να είναι μέρα πένθους για την Ελλάδα. Σε ώρες βαθιάς κρίσης σαν αυτές που βιώνουμε, η μόνη ελπίδα για την έξοδο θα ήταν μια ανώτατη εκπαίδευση με υψηλά ποιοτικά κριτήρια. Θα ήταν μια ανώτατη εκπαίδευση απόλυτα ισορροπημένη με την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία. Οταν η παγκοσμιοποίηση κάνει μοναδικό της στόχο την ανταγωνιστικότητα σε όλα τα επίπεδα, εμείς στην Ελλάδα "εγγράφουμε" τους νέους στα πανεπιστήμια, για να μην καταγραφούν στις ουρές των ανέργων!
Δεν έχει αποφασίσει ακόμη η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου τι είδους ανώτατη εκπαίδευση θέλει.
Ισως γιατί τα "δικά" της παιδιά, στην πλειοψηφία τους, φοιτούν στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια που συγκαταλέγονται στη λίστα των είκοσι καλύτερων του κόσμου.
Θέλει ανοικτό πανεπιστήμιο σε όλους με ένα χρόνο προσαρμογής και μετά επιλογή από τα πανεπιστήμια; Ας το κάνει.
Θέλει μεταλυκειακή εκπαίδευση που θα λειτουργήσει ως "μαξιλάρι" για την είσοδο στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα; Ας το κάνει.
Αυτό που δεν μπορεί άλλο να κάνει είναι να στρουθοκαμηλίζει, να δημοκοπεί ασύστολα εις βάρος του μέλλοντος της Ελλάδας!
ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
Bookmark and Share

3 comments:

  1. Λεφτά για τους Έλληνες ασφαλώς και δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και παραυπάρχουν για την… υποδοχή των λαθρομεταναστών! Των λαθρομεταστών που πλέον ΔΕΝ ΑΠΕΛΑΥΝΟΝΤΑΙ, μετά από… εμπνευσμένη απόφαση του υπουργού Προστασίας (του λαθρομετανάστη) Πολίτη κι έτσι η πατρίδα μας (;) μετατρέπεται σε παράδεισο των κάθε λογής τριτοκοσμικών. 73 εκατ ευρω. ελληνα ξυπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ. ΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΟΚ.ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ.

    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ.ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ;ΙΔΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΔΙΕΒΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή