Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Βρόμικα παιχνίδια, χλιδή και ξετσιπωσιά


Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού...

Δόξα… Μπάκιγχαμ ζήλωσε το ζεύγος Κλίντον και διοργάνωσε πριγκιπικό γάμο για τη μοναχοκόρη του. Ένα γάμο-πρόκληση προς την παγκόσμια κοινότητα από τον πρώην πλανητάρχη, αφού, όπως μας πληροφόρησαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στοίχισε μεταξύ 3-5 εκατομμυρίων δολαρίων!
Χλιδή και ξετσιπωσιά από ένα ζεύγος που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο ίδιο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου, και αποβιώσαντος στη φυλακή, πρώην προέδρου της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Μιλόσεβιτς, επίσημου συνομιλητή και συνεργάτη του τότε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), αφού και οι δύο έφεραν ακέραια την ευθύνη για το αιματοκύλισμα της γείτονος χώρας.
Κι όχι μόνο το ζεύγος Κλίντον αλλά ο κάθε Μπους, Τσένεϊ, Μαντλίν Ολμπράιτ οι οποίοι ποτέ δεν λογοδότησαν, ούτε πρόκειται και με τη στάση και τις δηλώσεις τους εξακολουθούν να προκαλούν. Όπως ατιμώρητοι έμειναν οι Γκορμπατσόφ, Γέλτσιν και Πούτιν που εκκόλαψαν και ανέδειξαν κορυφαίους παράγοντες της οικονομικής ζωής της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Χωρών (ΕΣΣΔ), τους επωνομαζόμενους και ολιγάρχες, πρόσωπα ύποπτα και ανυπόληπτα που καταλήστεψαν τον παραγωγικό και βιομηχανικό πλούτο, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, το συμβατικό και πυρηνικό οπλοστάσιο της πατρίδας τους.
Και εξακολουθούν όλοι αυτοί, πολιτικοί, οικονομικοί και στρατιωτικοί παράγοντες, τραπεζίτες και δικτάτορες να προκαλούν με τις εμφανίσεις, τις δηλώσεις και τις πράξεις τους, που φτάνουν μέχρι επιθέσεων και υποδούλωσης ανεξαρτήτων χωρών παίζοντας βρόμικα παιχνίδια με την πολεμική βιομηχανία τους προκειμένου να ελέγξουν τις παγκόσμιες πλουτοπαραγωγικές πηγές ( πετρέλαια, μεταλλεύματα, διαμάντια, δάση, νερά). Αδιαφορώντας αν βυθίζουν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια και την κακομοιριά, την πείνα και τη δίψα, τις ασθένειες και το αίμα, τους πολέμους και τη βία. Και ας μην ξεχνάμε πως δημιούργημά τους υπήρξε ο Μπιν Λάντεν και άλλοι παγκόσμιοι τρομοκράτες. Και χωρίς να δίνουν σε κανέναν λόγο για όλα τα τερατουργήματά τους. Αλλά βέβαια… κόρακας κοράκου!
Αυτά είναι τα αρπακτικά της παγκοσμιοποίησης που ξοδεύουν προκλητικά και ανερυθρίαστα όλα όσα κατέκλεψαν από τα «υπόδουλα» κράτη και τους άμοιρους κατοίκους των, καθώς και αυτά που απλόχερα τους προσφέρθηκαν και ευχαρίστως εγκολπώθηκαν από αιματοβαμμένους δικτάτορες, διαμάντια και χρυσάφι, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανοχή, η ένοχη σιωπή και η ατιμωρησία τους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βραβεύονται και από πάνω με νομπέλ Ειρήνης αντί να οδηγούνται στο εδώλιο και στα κελιά της Νέμεσις. Βραβεύονται και επιβραβεύονται κάθε Κλίντον, Ντ΄Εσταίν, Κίσινγκερ, Κάρτερ και τόσοι άλλοι που ποτέ δεν αναγνώρισαν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, χειραγωγούν τον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς και αδιαφορούν για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τους ακτιβιστές, τη Unisef, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προς τις οποίους ποτέ δεν πρόσφεραν ούτε σεντ από τις προσωπικές τους περιουσίες που απέκτησαν κατά την άσκηση των αξιωμάτων που κατείχαν, εγκληματώντας σε βάρος χωρών και λαών που κλήθηκαν να προστατέψουν.
Και αν μεν στις χώρες της… ουτοπίας συμβαίνουν αυτά, δεν είναι παράξενο που συμβαίνουν και στην παραπαίουσα οικονομικά χώρα μας. Από μεγαλοοικογένειες, πολιτικούς και διαχειριστές δημόσιας περιουσίας οι οποίοι από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν με αμύθητα περιουσιακά στοιχεία, η προέλευση των οποίων από πουθενά δεν δικαιολογείται. Μάλιστα πολλοί εξ αυτών έχουν το θράσος να μιλούν για διαφάνεια και επιβολή αυστηρών κυρώσεων, όταν επί της κεφαλής των, πρωτίστως, θα έπρεπε να επιπέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης.
Κι όμως, πολλοί εξ ημών αναμένουμε να σωθούμε απ΄αυτούς που μας έφεραν σ΄αυτήν την οικονομική και εθνική τραγική κατάσταση, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις και οδηγώντας στην ανεργία και την ανέχεια δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας. Περιμένουμε να μας σώσουν αυτοί που καταχράστηκαν, καρπώθηκαν και ξεπούλησαν σε ημέτερους ανεκτίμητη δημόσια περιουσία, αφού πρώτα μεθόδευσαν την απαξίωσή της.
Θα μου πείτε καλά μας κάνουν. Αφού εικόνα τους είμαστε. Και οι ευθύνες μας μεγάλες. Όμως προσωπικά αρνούμαι να συμμετάσχω σ΄αυτόν τον αλλοπρόσαλλο πίνακα, που μόνο ντροπή και πόνο μου προκαλεί. Έναν πίνακα που δείχνει την παγκόσμια αμετροέπεια της πλουτοκρατίας, τις φρικαλεότητες, τα ολοκαυτώματα, τις γενοκτονίες, την ασυδοσία των μεγάλων, τον υπερσιτισμό των τραπεζών και τη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια ολίγων, την κερδοσκοπία των πολυεθνικών και την ατιμωρησία, την εξαφάνιση της αστικής τάξης, του εμποράκου, του μικρομεσαίου, της σπονδυλικής στήλης της κοινωνίας μας, του πιο υγειούς κομματιού του κόσμου, αλλά και τόσο μισητού στο κεφάλαιο, το οποίο δεν θέλει παρά μόνο λίγους πλούσιους και τους υπόλοιπους πένητες.
Όλα αυτά τα τραγικά και αποτρόπαια διαδραματίζονται γύρω μας με όλους εμάς θεατές στα σπίτια μας που καίγονται, τη ζωή που μας αρπάζουν, τα παιδιά μας που αλυσοδένουν και υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον τους, τα μυαλά μας που εκμαυλίζονται από πολιτικούς και κάθε είδους πηγή πληροφόρησης και στρεβλής ενημέρωσης που ποτέ δεν θίγει τα κακώς κείμενα των ολίγων, όπως η προκλητική χλιδή στη γαμήλια τελετή της κόρης των Κλίντον, την οποία εξέλαβαν και διαλάλησαν ως κοσμικό γεγονός, αντί ν΄ασκήσουν αυστηρή κριτική, κατακεραυνώσουν και ξεμπροστιάσουν την ξετσιπωσιά τους.
Βρε φούμο, το λιγότερο, που τους χρειάζεται.
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Ας εισασθε το ιδιο ευαισθητη με τους γαμους Τσοχατζοπουλου Παντωνιου και σια..
    Τουλαχιστον αυτοι( οι κλιντον) ξοδεψαν τα χρηματα τους .Οχι τα δικα μας.
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή