Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Αλβανοί στην Κακομιά Αγίων Σαράντα καταπατούν περιουσίες Ελλήνων χτίζοντας ολόκληρο χωριό!

Συλλήψεις πέντε Β/Ηπειρωτών επειδή αντέδρασαν στην παρανομία.

Ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τη δολοφονία στη Χιμάρα του 37χρονου Έλληνα Αριστοτέλη Γκούμα, νέο περιστατικό σε βάρος του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου σημειώθηκε στους διπλανούς Αγίους Σαράντα.
Συνελήφθησαν πέντε άτομα, και αναμένονται και άλλες συλλήψεις, στην Κακομιά των Αγίων Σαράντα, γιατί αντέδρασαν, για μια ακόμη φορά, στη δημιουργία τουριστικού χωριού μέσα στις ιδιοκτησίες των Ελλήνων.
Έτσι επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι ο κλοιός όλο και σφίγγει γύρω από τους Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι, διχασμένοι, όπως είναι, δεν αντιδρούν αποφασιστικά και ουσιαστικά στις προκλήσεις.

ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΙΣΑ;
Συγκεκριμένα κάτοικοι του χωριού Νίβιτσας, μπήκαν στο εργοτάξιο της εταιρίας που χτίζει το χωριό και στην οποία, όπως λέγεται συμμετέχει η κόρη του Αλβανού Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, και προκάλεσαν σε μηχανήματα και κτίρια υλικές ζημιές.
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Νίβιτσας, επί τρεις ολόκληρους μήνες έκαναν διαμαρτυρία έξω από την περιφραγμένη έκταση, για να μην επιτρέψουν στην "ανώνυμη" εταιρία, που έχει τη συμπαράσταση του αλβανικού κράτους, να χτίσει πάνω στις δικές τους περιουσίες.
Τόσο η κυβέρνηση Νάνο, όσο και η κυβέρνηση Μπερίσα, είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, αναγνωρίζοντας πως η γη ανήκει στους Νιβιτσιώτες, ότι θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.
Μόλις ήρθαν στην εξουσία, ..ξέχασαν τις υποσχέσεις και έστειλαν αστυνομικές δυνάμεις για να προστατέψουν τους καταπατητές εκατοντάδων στραμμάτων στην Κακομιά.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑΡΙ…
Εδώ και δέκα χρόνια οι Κωσταρίτες αγωνίζονται για να διασώσουν τις περιουσίες τους.
Σε πρόσφατη συγκέντρωσή τους αποφάσισαν:

  • Να σταλεί μια επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Σαλί Μπερίσα, υπενθυμίζοντάς του την υπόσχεση που έδωσε στο Δέλβινο.
  • Να συγκροτηθεί επιτροπή, για να συγκεντρώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία και χάρτες τους χωριού, ώστε να συνεχιστεί η υπόθεση δικαστικά.
  • Να προβούν σε κοινωνικές και πολιτικές ενέργειες, μέχρι σε διαδηλώσεις και μπλοκάρισμα της εθνικής οδού, αν δεν φέρουν αποτελέσματα οι νόμιμες προσπάθειές τους.

proinoslogos

3 comments:

  1. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΑ.

    ΑΡΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΒΙΟΥ.

    ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ.

    ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.

    ΟΝΤΑΣ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ.

    ΟΠΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΙΝ 1 ΑΙΩΝΑ.

    ΑΛΛΟ ΑΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΥΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ,ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΕΝΕΤΟΝ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ? ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ?

    ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΑΣ ΣΥΝΕΒΗ.

    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ.

    ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.

    ΣΥΧΝΑ ΔΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ.

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΔΟΜΕΣ ΞΕΧΩΡΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΧΘΡΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναμαστε και ευχαριστημένοι που δεν μας ζητήσανε ακόμα τα Σύβοτα. πράμα που θα το κάνουν του χρόνου και φυσικά το γιωργακη υα τα δώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή