Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Στο "σφυρί" ακίνητα - φιλέτα του Δημοσίου

Προσφορές στα ρούχα, προσφορές και στα ακίνητα του Δημοσίου, που τα βγάζει σε... πλειστηριασμό η κυβέρνηση προς αναζήτηση εσόδων.
Λίστα με 76 ακίνητα - φιλέτα του Δημοσίου έχει στα χέρια του ο σύμβουλος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, που ψάχνει τρόπους να ενοικιαστούν σε ιδιώτες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος.
Δύο από αυτά βγαίνουν στο "σφυρί" το... προσεχές διάστημα και το Δημόσιο ελπίζει σε ετήσια έσοδα 1 δις ευρώ.
Σύμφωνα με πηγές της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση των δύο ακινήτων είναι ήδη έτοιμη (!) και το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.
Η κυβέρνηση αναζητά ιδιώτες επενδυτές, που θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου την εκμετάλλευση των δύο ακινήτων για διάστημα έως 50 χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα".
Λέτε να κρατήσει τόσο η κρίση;
Προς το παρόν στο "σφυρί" βγαίνει το ακίνητο των 270 στρεμμάτων, που εκτείνεται από το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, συνολικής έκτασης 16.900 στρέμματα.
Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει αρκετοί επενδυτές και αναμένεται μετά την ανακοίνωση της απόφαση να κάνουν και επισήμως τις προτάσεις τους.
Να περιμένουμε σύντομα και τα υπόλοιπα;
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου