Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος για το έλλειμμα του Δημοσίου τον Ιούλιο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Τα δημόσια έσοδα τον περασμένο μήνα μειώθηκαν σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 παρά τις μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ενώ και οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν λόγω της πληρωμής υπέρογκων τόκων.
Τα σημάδια κατάρρευσης στα έσοδα δεν οφείλονται μόνο στην αδυναμία των εισπρακτικών μηχανισμών να κάνουν το στοιχειώδες, που είναι η συλλογή των φόρων, αλλά και στη βαθιά ύφεση της οικονομίας.
Τα λουκέτα στην εγορά (σχετικό θέμα μας εδώ), που έχουν πάρει μορφή επιδημίας, η καθίζηση της οικοδομής και η πτώση στη βιομηχανική παραγωγή δείχνουν ότι οι στόχοι του Προϋπολογισμού δεν μπορούν να επιτευχθούν όταν η οικονομία βρίσκεται σε φάση έντονης συρρίκνωσης. Για το λόγο αυτό η επιλογή της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται από το μνημόνιο που υπέγραψε με την τρόικα, να επιτύχει τη δημοσιονομική εξυγίανση μέσω της αύξησης των φόρων οδηγείται σε αδιέξοδο.
Η φορολογητέα ύλη μειώνεται λόγω της πτώσης του τζίρου των επιχειρήσεων και της μείωσης των εισοδημάτων των μισθωτών.
Είναι πλέον σαφές ότι εάν η κυβέρνηση δεν υιοθετήσει αναπτυξιακές πολιτικές δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την τόνωση του τουρισμού, τότε η μείωση του ελλείμματος δεν θα είναι βιώσιμη. Το οικονομικό επιτελείο έλαβε χθες ένα δυνατό καμπανάκι για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και εάν δεν αλλάξει άμεσα πορεία τότε θα πέσει στην παγίδα της υπερφορολόγησης, σε μία οικονομία που δεν παράγει έσοδα…
Στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ...
-
Αν νομίζετε πως περνάτε δύσκολες εποχές και πως η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα
σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ και
ξανασκε...
Ο εθισμός στην επεκτατική-αποδασωτική γεωργία των 'αυξάνεσθε και ερημοποιείτε' δολοφόνων Κάιν, ξεκίνησε από κατάντια, λόγω έλλειψης άλλης τροφής σε ημιέρημους κάμπους, και κατέληξε η υπ. αρ. 1 απειλή για το απροετοίμαστο σήμερα για ηφαιστειακούς χειμώνες, κατευθυνόμενα υπερπληθυσμιακό ανθρώπινο είδος, αφού οι γεωργοί παντού ζουν με τον καθημερινο ΤΡΟΜΟ για χαλάζι-πλημμύρες-ξηρασία-ακρίδες-αρρώστιες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κατσίκια-ξαδέρφια των ελαφιών ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ το δάσος και ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φροντίδες, αφού τρέφονται με χαμηλούς βλαστούς. Αντίθετα πρόβατα και αγελάδες προωθούνται επειδή χρειάζονται αποδασωμένα λιβάδια, όπου ανταγωνίζονται τη γεωργία, διχάζοντας τα θύματά τους...
Μακάρι, από την Ελλάδα, η οποία ύμνησε την κτηνοτροφική-δασική αυτάρκεια που τη βοήθησε να επιβιώσει και να προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα, ολοένα και περισσότεροι να δουν, εν μέσω επεκτεινόμενης πείνας, την ευκαιρία διάδοσης της αλήθειας για τη θανάσιμη παγίδα τής γεωργίας και τη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ λύση της αιγοτροφίας!
Χαίρε φίλε 10:37 πμ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που ήσουν πολύ κατατοπιστικός και μπόρεσα και σε κατάλαβα.
Μα πιο πολύ χαίρομαι που το σχόλιό σου κινήθηκε ακριβώς επάνω στην ανάρτηση.
Επειδή όμως κάνεις λόγο για τις διατροφικές συνήθειες των κατσικιών που είναι και ξαδέλφια (πρώτα ή δεύτερα;) των ελαφιών, θα με υποχρέωνες αν με πληροφορούσες και για τις διατροφικές συνήθειες των ...βοοειδών.!
Τί να σου πω ρε ...Έλληνα.!
Εσύ σίγουρα θα πρέπει να ψήφισες Γιώργο γιατί καθώς βλέπω μιλάτε και την ίδια γλώσσα.
Τρεις τα φώτα τρεις τα γένια έξι το μεγάλο Πάσχα κουνιούνται οι βάρκες στο Κατάκωλο.
gianniotis
Κάθε μέρα που βγαίνω από το σπίτι μου τρομάζω με την ραγδαία αύξηση των λουκέτων! Κάθε μέρα... στο δρόμο που διασχίζω για τη δουλειά, κάποιος ακόμα έχει κλείσει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌποιος κακομοίρης εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα που θρέφει τον φορτωμένο δημόσιο τομέα, έχει βραχυπρόθεσμο εργασιακό μέλλον το ίδιο και οι ελεύθεροι επαγγελαμτίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα μείνουν βέβαια! οι πολυεθνικές. Να δούμε όμως ποιός θα έχει χρήματα για να ψωνίσει σε αυτές... γιατί πόσο θα συντηρείται το Δημόσιο με δανεικά??? Πόσο άραγε?