Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου: Ένας "ηγέτης" παγκόσμιας εμβέλειας.!

Ο Γιώργος Παπανδρέου ο καλύτερος υποψήφιος για ΓΓ του ΟΗΕ!

Αν και την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά αν σκέπτεται στο μέλλον να θέσει υποψηφιότητα για Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), η πραγματικότητα είναι ότι αποτελεί πρώτης τάξεως υποψήφιο με πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει την θέση.
Υπενθυμίζουμε ότι η θητεία του τωρινού ΓΓ κορεάτη Μπαν Κι Μουν λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2011 δηλαδή στο τέλος του επόμενου έτους οπότε και θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της επιχειρούμενης "επανίδρυσης του Ελληνικού κράτους".
Η "επανίδρυση" πρέπει να έχει θετική κατάληξη (ή καλύτερα θετική έναρξη) τόσο για το καλό της χώρας όσο και για το καλό της - διεθνούς - πολιτικής καριέρας του Γιώργου Παπανδρέου.
Γιατί όμως ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί τον καλύτερο υποψήφιο;
Για τους εξής απλούς λόγους.
1. Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι διαθέτει πολύ μεγάλη πολιτική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο αφού κατάφερε όντας απλός αρχηγός κόμματος αντιπολίτευσης μικρής και αδύναμης χώρας να γίνει πρόεδρος στη Σοσιαλιστική Διεθνή και να προεδρεύει 115 αρχηγών μεγάλων κομμάτων (από 100 χώρες) εκ των οποίων 48 πρωθυπουργών.
2. Η δύναμή του φαίνεται και από τη σύγκριση του με τους προηγούμενους προέδρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς οι οποίοι πριν γίνουν πρόεδροι ήταν τουλάχιστον …πρωθυπουργοί. Ο Βίλυ Μπραντ της Γερμανίας, ο Πιερ Μορουά της Γαλλίας, ο Αντώνιο Γκουτιέρεζ της Πορτογαλίας.
3. Οι προηγούμενοι Γενικοί Γραμματείς του ΟΗΕ δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό από πολιτικής πλευράς (πριν γίνουν βεβαίως ΓΓ). Ο τωρινός Μπαν Κι Μουν ήταν υπουργός εξωτερικών της Κορέας, ο Κόφι Αννάν (Γκάνα) διπλωμάτης, ο Μπούτρος Γκάλι υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου, ο Χαβιέ ντε Κουεγιάρ (Περού) διπλωμάτης, ο Κουρτ Βαλντχάιμ (Αυστρία) διπλωμάτης. Όλοι όμως από μικρές χώρες. Όπως και ο δικός μας, ο οποίος όμως ήδη διαθέτει πολλαπλάσιο πολιτικό βάρος.
4. Ο νέος ΓΓ θα προταθεί από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (όλα θα είναι υπέρ και κυρίως τα 5 μόνιμα) στη Γενική Συνέλευση όπου θα ψηφίσουν 192 χώρες οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι και αυτές υπέρ (ήδη οι 100 είναι μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς)
5. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ΓΓ από Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη .
6. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός τόσο κοντά στη Μέση Ανατολή που είναι φίλος και των Εβραίων και των Αράβων.
7. Έχει γίνει θετικά γνωστός το τελευταίο χρόνο σε όλο τον κόσμο (που δεν σταματάει να επισκέπτεται)

Πέτρος Δίπλας
Bookmark and Share

8 comments:

  1. Που βρέθηκες εσύ ωρέ κουμάσι;
    Ο γαπ καταλληλότερος; Αυτός είναι μνημείο ηλιθιότητος. Αυτός άναψε στο μανουάλι το κερί με το ποτηράκι την Ανάσταση Αν του πεις διάλεξε από το κοπάδι το καλύτερο πρόβατο, θα πάρει το σκύλο.Φαίνεται τα ίδια μυαλά κουβαλάς και σύ.
    Εύγε
    Βρήκες και εφτά λόγους πανάθεμά με
    Γιαννιώτη να τον βγάζεις συχνά να τον διαβάζουμε
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας πρακτορας παγκοσμιας εμβελειας. Και ΥΠΑΚΟΥΟΣ οσο δε φανταζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Giwrgakhs: ayton oi amerikanoi otan toys xalan oi patriot ton xrhsimopoioyn gia antivallistiko vlhma edafoys-aeros. Ama toys xalasei kai o Giwrgakhs xrhsimopoioyn to teleytaio yperoplo: to vlhma pantos kairoy Antoine_93.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Gianniotis την έψαξες πολύ αυτήν την ανάρτηση;.
    Όλοι αυτοί που δεν μπορούν να πετύχουν κάποια πραγματα στην ενεργό πολιτική προσφεύγουν σε αυτές τις θέσεις. Τέλος πάντων μου φαίνεται ότο αν ψηφιστεί θα είανι καλό για την Ελλάδα και τους Έλληνες, θα έχουμε απαλλαγεί από τον πλέον ανίκανο έλληνα πολιτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι και στην αρχή της θητείας του είχαμε κατακλυστεί από αγιογραφίες των εφημερίδων και κάποιων πανεπιστιμιακών που καλούσαν τα νταβατζοκανάλια. Ας τους ξανακαλέσουν όλους να δούμε τώρα την γνώμη τους η να διαβάσουν την wall street jornal να δουν σε πιο επίπεδο καταττάσσεται ο νυν διακοπότερος και πρώην καταλληλότερος.
    Μια ζωή επικοινωνία αυτός ο άνθρωπος. Ας δούμε και τις ικανότητες του χωρίς τους παπαγάλους και μετά τα ξαναλέμε.
    Μηδέν από μηδέν τι κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ λίγα σχόλια άρα δεν έχει απήχηση η ανάρτηση εκτός και αν
    απαξιούν να σχολιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσυ γιατι αγχωθηκες να μην εχει απηχηση η αναρτηση, μου εξηγεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το καλύτερο ανέκδοτο που άκουσα τώρα τελευταία!!! χαχααχα θα γέλασε σίγουρα και ο κάθε πικραμένος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή