Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Το μνημόνιο του ...Σαμαρά.!

Όταν συζητάς μ' έναν δεξιό, νεοδημο-κράτη, ακόμα κι αυτός αποφεύγει να στηρίξει τον Καραμανλή και την επάρατη πενταετία του. Είναι το αποτέλεσμα της άποψης που επικράτησε στην ελληνική κοινωνία κι εκφράστηκε, καταπελτικά, στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη 2009.
Το ό,τι ο Καραμανλής υπήρξε ένας άχρηστος πρωθυπουργός, που έκανε κακό στη χώρα και το λαό της, είναι, σχεδόν, πανθομολογούμενο. Κανένας, δεν βγήκε, ως σήμερα, να τον υπερα-σπιστεί, εκτός από κάποιους τρόφιμους της πάλαι ποτέ αυλής του και από την κομματική καφρίλα της Δεξιάς, με τα πειραγμένα γονίδια, που καθορίζουν την πολιτική συμπεριφορά τους…
Κι όμως, αυτό το καμένο χαρτί της πολιτικής, τον ρετσινιαρισμένο ως τον χειρότερο πρωθυπουργό της νεότερης ελληνικής ιστορίας, τον αποδεδειγμένα υπεύθυνο για την προσέγγιση της οικονομίας και της χώρας, στο χείλος του γκρεμού, βγήκε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ κι όχι μόνο τον στήριξε, αλλά τον καθαγίασε, απαλλάσσοντάς τον από κάθε ευθύνη !
Για να μιλήσουμε με πολιτικούς όρους κι όχι με ψυχιατρικούς (αν κι αυτοί παίζουν το ρόλο τους κάθε φορά…), το φαινόμενο του αρχηγού της νέας Ν.Δ. να διαμορφώνει τους όρους και τα διλλήματα, ως προς την παράταξή του, τις παραμονές μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, επιλέγοντας να ταυτιστεί με τον "αποδιοπομπαίο τράγο", (χωρίς εισαγωγικά θα 'πρεπε να γραφτεί …βόδι…), είναι, τουλάχιστον, παράξενο. Η επιλογή του να πάει κόντρα στο ρεύμα, στην πορεία της διεκδίκησης ενός νικηφόρου αποτελέσματος, μόνο ως συμπεριφορά ενός ανθρώπου με αυτοκτονικές τάσεις, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Τίποτα δεν δείχνει πως οι βασικές εκτιμήσεις του εκλογικού σώματος έχουν αλλάξει και μάλιστα άρδην και κυρίως, οι όποιες, φανερές και κρυφές μετρήσεις, σε καμιά περίπτωση δεν αποτυπώνουν την αναθεώρηση των απόψεων για τον άχρηστο Καραμανλή.
Παρ΄ όλ΄ αυτά ο Αντωνάκης, όχι μόνο επιμένει, αλλά και εντείνει, μέρα με τη μέρα την προστατευτική του τακτική απέναντι στον προκάτοχό του: κάτω τα χέρια από τον Καραμανλή, δεν έφτιαξε σε τίποτα!
Καλά, ο τύπος, έχει αναλάβει μεγάλη και βαριά αποστολή, βάσει, όπως όλα δείχνουν, ενός σκληρού και αδιαπραγ-μάτευτου "συμβολαίου", κάτι, δηλαδή, σαν το αντίστοιχο και γνωστό …Μνημόνιο !
Το καραμανλέϊκο, για να του παραδώσει το κόμμα, τον έδεσε χειροπόδαρα, επιλέγοντάς τον για τη ..."βούτα στα σκατά". Εξ ιδιοσυγκρασίας μωροφιλόδοξος και εξ εμπειρίας ξεροσταλιασμένος, δέχτηκε ν΄ αναλάβει την απέλπιδα προσπάθεια της τελευταίας απόπειρας να περισώσει το ερειπωμένο "μαγαζί".
Την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών θ΄ αποδειχτεί πόσο κόπανος ήταν και είναι !...

logoplokies
Bookmark and Share

7 comments:

  1. Kala ta leei patriwth. O sersemhs o samaras tha mas odhghsei ston afanismo me pshla to kefali. Alloste otan eisai mes sta skata mono me to kefali psila mporeis n'napneyseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ψήφισα Σαμαρά χωρίς να μου το προτείνει ο Καραμανλής. Άρα το περί συμβολαίου παράδοσης του κόμματος πάει περίπατο. Και δεν ψήφισα ΝΔ στις τελευταίες εκλογές στο σταυρό που σου κάνω.. Οπότε όσο βαριά και να έπεσε η 29η Νοεμβρίου... ΣΟΔΑ!!!

    ΥΓ. Είμαι 33 και τη μία φορά που πρόλαβα την ΠΟΛΑΝ σε εκλογές ψήφισα Σημίτη. Αφού το έκοψα το χέρι, με το άλλο ψήφισα ΝΔ 3 φορές και πέρυσι ακυρο. Τώρα νομίζω πλέον πως έχω υποχρέωση να ψηφίσω Ελλάδα. Σαμαρά και πάλι Σαμαρά. Όλο αυτό το λέω για να σε προλάβω να μην πεις πως είμαι ΠΟΛΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμ....για να δούμε συναγερμέ μου πόσες σόδες θα χρειαστούν στις 7 Νοεμβρίου...σαμαράκο στο μίξερ θα πιούμε μαζί με την σόδα..εγώ φίλε στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΝΔ παρά το ότι ο χοντρός την τίναξε την μπάνκα..τώρα που οι πασόκοι βγάλανε τον σαμαρά ξέρεις τι θα πάρει ο σαμαράκος από μένα..συμπέρασμα η ΝΝΔ κέρδισε έναν και έχασε έναν...για να δούμε..παέι για λίγο μεγαλούτσικη ΠΟΛΑΝ η νέα ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kikilias! Kikilias! Kikilias! Kala apopse ston Xatzikoko katalava kala??? thn mphke o Kikilias sto Sgoyro giati o Sgoyros "tolmhse" na exei pleonasma sthn Nomarxia Attikhs? Dhladh syggnomh re Samara. An einai ela na sou doso ton gioka mou gia perfereiarxh. Einai mono 9 etwn, paei trith dhmotikoy alla to paidi peteaei kai xerei oti einai kalo pragma na exeis pleonasma se Dhmo. Mexri perysi htan symmathhths me ton Kikilia alla o Kikilias, o empYros kat' ese, emeine sthn Deftera taxh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΑΓΕΡΜΕ μήν είσαι τόσο σίγουρος οτι μέτρησαν την δική σου ψήφο στις 29 Νοεμβρίου για να βγάλουν το αποτέλεσμα. Μπορεί να το έβγαλαν απο μόνοι τους χωρίς να κάνουν καμιά καταμέτρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος θεωρεί ότι ο Καραμανλής έκανε τραγικά λάθη να τα πει με το όνομα τους και όχι αόριστα. Απλά και καθαρά για να δούμε επιτέλους πως και με πια μέσα κατέστρεψε την Ελλάδα.
    Gενικότητες και αοριστολογίες είναι εκ του πονηρού διότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα.
    Π.Χ πριν τις εκλογές του 2009 έλεγαν ότι ο Καραμανλής έδιδε τα λιμάνια στους Κινέζους, φέτος τους παρακαλάνε να συνεχίσουν τις επενδύσεις τους.Τι στο διάβολο συμβαίνει, πότε είναι καλοί και πότε είναι κακοί για την Ελλάδα;
    Εν πάσει περιπτώσει όμως πρώτη φορά βλέπω τόσες ανυπόστατες κατηγορίες από τα κανάλια και τόσο φόβο από τους πολιτικούς του αντιπάλους (Βλ.Ντόρα-Γιωργάκης-Καρατζαφερης).Γιατί κύριοι νταβάδες,φοβάστε μήπως επιστροφή;
    Που θα κρυφτείτε μετά ε;
    Έχετε δίκιο φυσικά να φοβάστε γιατί είναι ο πολιτικός που πήρε τους περισσότερους ψήφους σε απόλυτους αριθμούς ποτέ στην Ελλάδα . Όμως κύριοι ο Καραμανλής δεν είναι γιωργάκη είναι άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξης είναι θεσμικός άρα αθ στηρίξει τον Σαμαρά με όλη του την δύναμη να βγει πρωθυπουργός και μάλιστα συντομώτερα από ότι υπολογίζουν κάποιοι. Η κυράι Μπακογιάννη έχασε το παιγνίδι οριστικά.Λυπάμαι gianniotis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νοσταλγέ του Καραμανλή 10:38 το πόσο στηρίζει το παχύδερμο τον Σαμαρά το βλέπουμε εδώ και έναν χρόνο που βρίσκεται ο Σαμαράς αρχηγός στα ποσοστά της ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Το πόσο δικαιώθηκε ο αρχηγός σου το θυμόμαστε τον Μάιο του 2009 πρίν τις ευρωεκλογές όταν μίλαγε για θωρακισμένη οικονομία,για έλλειμμα μόνο 4% το μικρότερο απο όλες τις χώρες της ευρωζώνης.
    Τέλος μιά ερώτηση πόσα εκατομμύρια ευρώ σκάτε σε κάθε φιέστα της ΝΔ στους μεταφερόμενους χειροκροτητές του; Ντροπή τόσα λεφτά να χαλάτε σε τέτοια περίοδο τόσο σκληρής οικονομικής κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή