Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Άχρωμη η βαρβαρότητα!

Ολοι οι Ελληνες και όλες οι Ελληνίδες σίγουρα θυμούνται το προεκλογικό εκείνο παράδοξο και παράλογο δίλημμα και σύνθημα του κ. Γ. Παπανδρέου  σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, το οποίο αποτέλεσε ένα ακόμη σκαλοπάτι στην ανάβασή του προς την εξουσία.
Αποκαλέσαμε και τότε (και τώρα) το δίλημμα εκείνο παράδοξο και παράλογο, διότι θεωρούσε δεδομένα τα ζητούμενα -αφού ούτε ο σοσιαλισμός του ιδίου και των συνεργατών του ήταν δεδομένος, ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ήταν βάρβαροι. Απλούστατα: Και ο ίδιος και οι αντίπαλοί του ήταν θεράποντες του ίδιου καθεστώτος. Και παραμένουν, φυσικά.
Για τον ίδιο λόγο, εξ άλλου, δεν μπορούμε να αποκαλέσουμε βαρβάρους τον κ. Γ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του, αν και μας παρέχουν το έρεισμα να το πράξουμε, αφού συνεχίζουν την πολιτική των προκατόχων τους και, μάλιστα, σε πιο άγρια μορφή.
Το σύστημα που υπηρετούν είναι βάρβαρο, και όχι οι άνθρωποι.
Και το σύστημα που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση -στην εγχώρια εκδοχή του- στηρίζεται, όπως πάντα, στην εγκατάλειψη του παραγωγικού ιστού, στην εκποίηση ή απαξίωση της δημόσιας περιουσίας, στο δανεισμό, στα φορολογικά υποζύγια, στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις, στις συνειδητές ψευδολογίες κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Επειδή, όμως, περί "σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας" ο λόγος, ευκαιρία είναι να θέσουμε κάποια ερωτήματα προς τον κ. πρωθυπουργό και προς τους κορυφαίους συνεργάτες του - όχι βεβαίως, για να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση, αλλά για να υπογραμμίσουμε πόσο απέχει η συνθηματολογία από την πραγματικότητα, η οποία, ανεξαρτήτως χρώματος, είναι βάρβαρη - καταβάρβαρη!
Το πρώτο: Το ΙΚΑ, στα πλαίσια του οικονομικού νοικοκυρέματός του, αποφάσισε να μην εγκρίνει στους ασφαλισμένους του τα ειδικά παπούτσια που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί, ώστε να αποφεύγουν τα έλκη και τους ακρωτηριασμούς. Και το αποφάσισε με το σκεπτικό ότι λιγότερο του κοστίζει ένας ακρωτηριασμός από τη συνεχή έγκριση των ειδικών παπουτσιών!
Και ερωτώνται οι κορυφαίοι της κυβέρνησης; Τι ακριβώς είναι το περιστατικό αυτό; Ενδειξη σοσιαλισμού ή κρούσμα βαρβαρότητας;
Το δεύτερο: Γερμανός τουρίστας στην Κω έπεσε, τραυματίστηκε στα πόδια και στη σπονδυλική στήλη, ειδοποιήθηκε η ασφαλιστική του εταιρεία στη Γερμανία, και έστειλε στην Κω αεροπλάνο, αλλά πώς να φτάσει ο τραυματίας στο αεροδρόμιο; Ασθενοφόρο την ώρα εκείνη δεν υπήρχε και ο τραυματίας μεταφέρθηκε ως εξής: Εριξαν τα καθίσματα ενός αυτοκινήτου, τοποθετήθηκαν στη σειρά καφάσια μεταφοράς φρούτων, έβαλαν από πάνω ένα στρώμα, ξάπλωσαν πάνω τον τραυματία και τον πήγαν στο αεροδρόμιο!
Και ερωτώνται οι κορυφαίοι της κυβέρνησης: Οταν στην Κω, το δεύτερο τουριστικό νησί της Δωδεκανήσου, δεν υπάρχει ασθενοφόρο και αλλοδαποί τραυματίες μεταφέρονται πάνω σε καφάσια, τι δηλώνει το περιστατικό αυτό: σοσιαλιστική εξοικονόμηση πόρων ή κοινωνική βαρβαρότητα;
Τα κρούσματα του είδους είναι καθημερινά. Ενδεικτικά αναφερθήκαμε σε δύο, για να φανεί η λαθεμένη συλλογιστική των κρατούντων!
Χρήστος Θεοχαράτος
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου