Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Δύο επιστολές από τους Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης

Μετά την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης, την εφαρμογή του ΛΑΦΚΑ, τους αμέτρητους φόρους, έρχεται το Κράτος και αρνείται, στους συνταξιούχους ένστολους, να τους χορηγήσει το μέρισμα που δικαιούνται από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το οποίο πρέπει να λαμβάνουν κάθε τρεις μήνες στις 5 του μηνός που αντιστοιχεί στην καταβολή του τριμήνου.
Το Υπουργείο Οικονομικών, αρνείται την χρηματοδότηση του Ταμείου με αποτέλεσμα να μην έχει καταβληθεί το μέρισμα Δ΄ τριμήνου 2010 το οποίο θα έπρεπε να είχε καταβληθεί στις 5-10-2010, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την διατάραξη των οικογενειακών οικονομικών προϋπολογισμών.
Πέραν τούτου υπάρχουν και διάφορες κατά καιρούς δηλώσεις από τον Υφυπουργό Εθν. Αμύνης κ. ΜΠΕΓΛΙΤΗ, ότι θα διακοπεί ή θα μετατραπεί η απόδοση των μερισμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει έκδηλη αγανάκτηση των Αστυνομικών και Στρατιωτικών.
Που πήγαν τα λεφτά;
Εάν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού σήμερα δεν έχει τα απαραίτητα αποθεματικά, γι’ αυτό δεν φταίνε οι μέτοχοί του (Αστυνομικοί και Στρατιωτικοί) οι οποίοι σε όλα τα χρόνια της θητείας τους ως εν ενεργεία, πλήρωναν κανονικά κάθε μήνα από τον μισθό τους, ώστε να λάβουν αυτή την συμπληρωματική σύνταξη με την αποστρατεία τους.
Σημειωτέον ότι οι Διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού διορίζονταν πάντα από τον εκάστοτε Υπουργό Εθνικής Αμύνης και επομένως το Κράτος δεν μπορεί σήμερα με τις πράξεις ή παραλείψεις του, να φέρει ένα από τα εντιμότερα τμήματα του Ελληνικού Λαού, σε κατάσταση εξαθλίωσης.
Επιπλέον θα πρέπει να αναφερθεί ότι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, αρνείται να αποδώσει τα Βοηθήματα Επαγγελματικής Αυτοτέλειας, στα παιδιά των ενστόλων (εκκρεμούν αιτήσεις από το 2008) με την αιτιολογία ότι δεν έχουν χρήματα.
Για 25 – 30 χρόνια πλήρωναν υποχρεωτικά οι ένστολοι, με σκοπό να πάρουν τα παιδιά τους αυτό το βοήθημα!
Που πήγαν τα λεφτά που μας παρακρατούσαν κάθε μήνα επί 30 και πλέον χρόνια από τον μισθό μας;
Η Ένωσή μας, αποφάσισε να προβεί σε έντονες διαμαρτυρίες προς κάθε αρμόδια αρχή και να ενημερώσει και την Κοινωνία. Απαιτούμε να παρέμβει προσωπικά ο πρωθυπουργός, αλλά και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Φτάνει πια ο εμπαιγμός.
Η Ένωσή μας, ζητά από τους έντιμους Υπουργούς και Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης στους οποίους κοινοποιείται το παρόν Δελτίο Τύπου, να παρέμβουν άμεσα με Ερωτήσεις τους στην Βουλή των Ελλήνων.

Η επιστολή που ακολουθεί απευθύνεται στον Υπουργό των Οικονομικών.

Η Ένωσή μας, διαμαρτύρεται εντόνως αφενός για την περικοπή μέρους των δώρων εορτών και επιδόματος αδείας το οποίο περιορίσθηκε ετήσια στα 800 € γεγονός που αφορά μέρος των μελών μας, αλλά και για την ολική περικοπή σε όσους είναι κάτω των 60 ετών.
Θεωρούμε ότι οι διατάξεις του Νόμου 3847/2010 είναι αντιδημοκρατικές και απολύτως αντισυνταγματικές διότι παραβιάζουν πέραν των άλλων και την αρχή της ισότητας μεταξύ των πολιτών.
Η Ένωσή μας, θα προσφύγει στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την κατάργηση του ανωτέρω Νόμου, αλλά και την υλική - ηθική αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο των μελών μας.
Πέραν όμως των ενεργειών της Ένωσής μας, αιτούμεθα από τον κ. Υπουργό των Οικονομικών, να αντιληφθεί το μέγεθος της αδικίας σε βάρος των απόμαχων και να προβεί άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις.

Για την Ένωση Αστυνομικών Εν Αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης
Ο Πρόεδρος, Σωτήρης Ζαχαράκης
Ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Γιαννακόπουλος
elzoni
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου