Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Υποδοχή ήρωα στον Αχμαντιντεζάντ

Όπλο Ισραηλινού στρατιώτη προσέφερε στον Αχμαντινετζάντ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.
Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι του της Βηρυτού στον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντιντεζάντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο. Δεκάδες χιλιάδες Λιβανέζοι, ανάμεσα τους χιλιάδες μαχητές της ένδοξης Χεζμπολάχ, αποθέωσαν τον Ιρανό ηγέτη, ο οποίος στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως:
"Το Ιράν στέκεται πάντα δίπλα στο λιβανικό κράτος και δεν θα το εγκαταλείψει ποτέ. Θα βοηθήσουμε το Λίβανο κατά των εχθρικών κινήσεων που προέρχονται κυρίως από το σιωνιστικό καθεστώς. Δηλώνω ότι το σιωνιστικό καθεστώς θα συνεχίσει την πτώση του και καμιά δύναμη δεν μπορεί να το σώσει λόγω του μετώπου αντίστασης στο Λίβανο, στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ και αλλού".
Ο ιρανός ηγέτης θα επισκεφτεί τα χωριά του Λιβάνου που βρίσκονται στην μεθόριο με το Ισραήλ και τα οποία καταστράφηκαν από τις εβραϊκές επιδρομές του 2006, γεγονός το οποίο έχει εξαγριώσει το σιωνιστικό κράτος όσο και τις δυτικές του μαριονέτες του, που φοβούνται την δυναμική που αναπτύσσει το Ιράν στον Λίβανο, και την στενή συνεργασία του με την Χεζμπολάχ και τον Χασάν Νασράλα.
Οι ΗΠΑ έσπευσαν αμέσως να σταθούν (ως συνήθως άλλωστε) στο πλευρό των σιωνιστών του Ισραήλ, καταδικάζοντας την επίσκεψη του Αχμαντιντεζάντ, χαρακτηρίζοντας την ως "πρόκληση" που έχει σκοπό να αποσταθεροποιήσει την ειρήνη στον Λίβανο. Μάλιστα τις δηλώσεις αυτές τις έκανε η Χίλαρι Κλίντον παρουσία του πρωθυπουργού του Κοσσόβου Χασίμ Θάτσι κατά διάρκεια κοινής συνέντευξη Τύπου!
Οι αντιδράσεις και ο πανικός μέσα στο Ισραήλ έφτασαν στο σημείο βουλευτές να ζητούν την εξόντωση του Ιρανού Πρόεδρου, δείγμα και αυτό της "δημοκρατικότητας" που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο κράτος.
Ο Ιρανός ηγέτης Αχμαντινεζάντ συναντήθηκε και με εκπροσώπους των μεγαλύτερων θρησκευτικών κοινοτήτων χριστιανών και μουσουλμάνων, οι οποίες συμβιώνουν στον Λίβανο.
elkosmos
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου