Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού "AΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ" κ. Αλέκος Καχριμάνης με αφορμή την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την Ήπειρο, εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:
Η αντιμετώπιση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία, δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση, όπως άστοχα και επιπόλαια επιχειρήθηκε από ορισμένους που δεν σέβονται ούτε την αγωνία των πληγέντων, ούτε και τις προσπάθειες όλων εκείνων που αναλαμβάνουν να προσφέρουν παντός είδους βοήθεια.
Θεωρούμε ωστόσο πολιτικό ολίσθημα και ένδειξη προκλητικής αδιαφορίας για τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πλημμυροπαθείς του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, την στάση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ι. Κουτσούκου, ο οποίος ευρισκόμενος στα Ιωάννινα, προτίμησε να συμμετάσχει σε κομματικές συσκέψεις, παρά να δώσει το παρών στις δοκιμαζόμενες περιοχές, που απείχαν τρία μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης, ειδικά μάλιστα όταν στο Υπουργείο του ανήκει η αρμοδιότητα του Γ.Ο.Ε.Β., όπως εξακολουθεί να αγνοεί δυστυχώς, ο χρηματίσας και υφυπουργός Γεωργίας κ. Ευ. Αργύρης.
Έκθετη μένει ωστόσο και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία για λόγους εντυπώσεων και προεκλογικών σκοπιμοτήτων, εσπευσμένα, χωρίς να έχει ολοκληρωμένη εικόνα από την συνεχιζόμενη καταγραφή των ζημιών, και χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, πρότεινε την κήρυξη περιοχών ως πλημμυροπαθών, τη στιγμή που στον κατάλογο προστίθενται συνεχώς και νέες. Το επιχείρημα της έλλειψης ενημέρωσης είναι έωλο, καθώς τα μεγάλα προβλήματα ήταν εντός του Λεκανοπεδίου και εκτός αυτού, στην περιοχή έδωσε το παρών ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, με τον οποίο είχε συνεργασία ο Νομάρχης και Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο κ. Καχριμάνης παρέμεινε μάλιστα καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας και της επόμενης ημέρας κοντά στους πληγέντες και στα συνεργεία που έδιναν μάχη με το χρόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι χάρη στις παρεμβάσεις που ανέλαβε και υλοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων τον τελευταίο χρόνο, καλύπτοντας αδυναμίες των κρατικών φορέων, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς ο όγκος του νερού ήταν πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα, φτάνοντας κατά τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων στο ύψος των 50 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, που αντιστοιχεί σε πάνω από το ½ της χωρητικότητας της λίμνης Παμβώτιδας.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου