Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κλείνει χρόνο το θεατρικό έργο: "Εξεταστική για τη Siemens" στο ...στρουμφοχωριό

Σε λίγο θα χρονίσει το θεατρικό έργο "Εξεταστική για τη Ζήμενς" και η αυλαία θα πέσει με επιτυχία, τα εισιτήρια ήταν όλα προ-πωλημένα, επομένως σε κάθε συνεδρίασή της το χειροκρότημα του κοινού που παρακολούθησε τις παραστάσεις ήταν για τον θίασο κάτι παραπάνω από επιβράβευση, έφτασε στα όρια της αυτοεκτίμησης, της αυτοεπιβεβαίωσης.
Μετά τους παραπλανημένους υπουργούς, υφυπουργούς, γραμματείς, φαρισαίους και οφσορίτες τόσων υποθέσεων από τους αμυντικούς εξοπλισμούς έως στο ΤορκασοΒατοπέδι τα περιστατικά ατιμωρησίας μειώνονται πλέον δραστικά, δεν απομένουν παρά ορισμένες ασήμαντες λεπτομέρειες να διευθετηθούν και η σχεδόν δωδεκάμηνη, δύσκολη είναι αλήθεια, απόφαση πορίσματος για την "υπόθεση" Ζήμενς την ερχόμενη Πέμπτη –Δόξα τω θεώ- θα φτάσει στο τέλος της. Δεν θα μείνουν πλέον πολλές υποθέσεις ατιμωρησίας, όπως πάντα ο Αγώνας τώρα Δικαιώνεται.
Αυτές οι ασήμαντες λεπτομέρειες μπορούμε να τις συνοψίσουμε ως εξής:
Το ΠΑΣΟΚ: συζητά για τέσσερις δικούς του, πρώην υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών και έξι έως οκτώ της Ν.Δ. (Οικονομικών, Μεταφορών, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών).
Η ΝΔ: Θέλει να προσθέσει στους παραπεμπόμενους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ έναν πρώην υπουργό Αμυνας, ενώ σε ό,τι αφορά τους δικούς της, οι απόψεις δεν συγκλίνουν ακόμη.
Θέλουν "να τα βρουν" αλλά αντιστέκεται ο αιώνιος αντιρρησίας κ. Καμμένος (αλήθεια τι συμβαίνει με αυτό το παιδί…)
Στην "Ελευθεροτυπία" λένε ότι ο στόχος της Εξεταστικής που ήταν "να στείλει στην προκαταρκτική 10-15 πρώην υπουργούς, αποδεικνύεται πολύ δύσκολος" διότι πολλοί από αυτούς συνεχίζουν να διατηρούν high πολιτικό στάτους στα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά και τη βαρύτητα που η κάθε πλευρά δίνει στον καθένα απ’ αυτούς. Οι bookies της εταιρείας στοιχημάτων Ladbrokes, αν παραπεμφθούν 15 πρώην υπουργοί πληρώνουν 1.500.000/1 –δεν είναι λίγο με 1€υρώ να σού έρθουν €1.500.000 (μη λέμε ότι θέλουμε!), ενώ στην περίπτωση που παραπεμφθούν μόνο 5, τα odds πέφτουν στα 1,2/1… Αν τώρα παραπεμφθούν λιγότεροι, ο παίκτης θα χρωστά στην εν λόγω εταιρεία, διότι η πιθανότητα αυτή πληρώνει 0,3/1 δηλαδή ποντάρεις 10, κι αν κερδίσεις εισπράττεις 3, δεν σας κρύβω ότι πρόκειται για απόδοση αίσχους πρώτου μεγέθους (Typical British!).
Βέβαια το παράπονο/απορία της εφημερίδος ξεχειλίζει, κι αυτό φαίνεται: «Το πρωτοφανές, στα μεταδικτατορικά χρονικά, γεγονός της σύμπλευσης των δυο κομμάτων εξουσίας, σε βαθμό που οδηγεί στην έκδοση κοινού πορίσματος ως προς τα πραγματικά περιστατικά, δεν φτάνει ώς την ομοφωνία στα προς παραπομπή πρόσωπα. Παρ’ ότι όλες οι πλευρές παραδέχονται πως με την καταγραφή των «πραγματικών περιστατικών» τεκμηριώνονται ευθύνες και ταυτοποιούνται πρόσωπα, στο «διά ταύτα», δεν «τα βρίσκουν». Το έργο τους καθίσταται δυσκολότερο και εξαιτίας της αδυναμίας, της Εξεταστικής και της Δικαιοσύνης, να ανακαλύψουν λογαριασμούς με μαύρο χρήμα πολιτικών. Εξαίρεση ο Τ. Μαντέλης».
Ο κ. πρωθυπουργός έχει δίκιο, αυτές οι ποταπές μας υποψίες και οι αδικαιολόγητές μας αντιδράσεις που δεν έχουν τέλος σε αυτή τη χώρα, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν: «Να ξεφύγουμε από την ασθένεια της μιζέριας».
Ναι αυτό μας είπε από τας Βρυξέλλας.
...
Αλήθεια, αυτά τα ονόματα που χρωστούν €24 δισ. στο δημόσιο και που μας υποσχέθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι θα δημοσιοποιηθούν, τι έγιναν; Μη μου πεις ότι θα αναγκαστώ να ανεβάσω κι άλλο ποστ γι αυτό το θέμα, γιατί θα πεθάνω!

roides
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου