Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το "μενού" του ...χαϊβανοέλληνα: Ψεύδος, υποκρισία και λαϊκισμός.!

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (φωτο) συνομιλεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν–Κλοντ Γιουνκέρ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
Με κατηγορηματικό τρόπο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψεως επώδυνων μέτρων για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, με τις δηλώσεις του κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες (11.12.09) στις Βρυξέλλες μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο κυριάρχησε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. 
Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τις εισηγήσεις και προτροπές που δέχεται για πάγωμα των αποδοχών στον δημόσιο τομέα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν είναι οι μισθοί το πρόβλημα", αλλά και ότι δεν θα επιβαρυνθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
Αρνήθηκε ότι "η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού", απέρριψε μέτρα σαν αυτά που λαμβάνει η Ιρλανδία και επέμεινε ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θα γίνει μέσω της πάταξης της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων, με βάση τις προβλέψεις του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, η υλοποίηση των οποίων θα επιταχυνθεί.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι κορυφαίοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιμένουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τάχιστα το δημοσιονομικό της πρόβλημα και "να αποδειχθεί συνεπής προς τις υποχρεώσεις της". Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup ζητούν τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου