Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αντί για απελάσεις, "ένταξη" και "ενσωμάτωση" των λεθροφερμάτων προβλέπει το ανθελληνικό νομοσχέδιο.!


Σε λάθος κατεύθυνση είναι το Σχέδιο Δράσης για το Κέντρο της Αθήνας, που δόθηκε πριν από λίγες ώρες στη δημοσιότητα. Και αυτό, διότι, αντί να προνοεί για την απομάκρυνση των αλλοδαπών από το κέντρο, ώστε να ανακουφιστούν οι αστικές γειτονιές του, προνοεί για την «ενσωμάτωση» των λαθρομεταναστών, άρα για την εδώ παραμονή τους. 
Διαβάστε: «Παράλληλα με την υποδοχή και τη φιλοξενία, το σχέδιο αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξη τους, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας». Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για τη «δημιουργία και λειτουργία ξενώνων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων», «δράσεις υποστήριξης της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης».
Την λέξη «απέλαση», την έχουν ακούσει στην κυβέρνηση; Προβλέπεται και από το νόμο, αν και όχι από την πολιτική ορθότητα που τους έχει βαρέσει εκεί στο ΠΑΣΟΚ κατακούτελα! Τώρα, τι θα προσφέρει το «πρότυπο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στην Ακαδημία Πλάτωνος» ή η «επέκταση της ευρυζωνικότητας σε όλα τα σχολεία του κέντρου της Αθήνας μέχρι το τέλος του χρόνου», μη μας ρωτήσετε, γιατί αδυνατούμε να απαντήσουμε. Πάλι όμως, η λάθος κατεύθυνση: ενσωμάτωση, ένταξη, ενσωμάτωση, ένταξη... «Η εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου του ‘Καλλικράτη', με την υποστήριξη του Υπουργείου, δίνει τη δυνατότητα για την αξιοποίηση νέων θεσμών συμμετοχής, ένταξης και διαβούλευσης. Αξίζει να σημειωθεί η λειτουργία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών». Α, το πλάνο θα συντονίζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος...
Βασικοί στόχοι της κυβέρνησης (λένε αυτοί...)
  • η ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και η πρόληψη της βίας, ο έλεγχος της υπερσυγκέντρωσης παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών και η βελτίωση των όρων κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας,
  • η βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, 
  • η αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας, 
  • η επιστροφή των κατοίκων και η συγκράτηση επαγγελματιών, η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης και της αξίας της ως τουριστικός προορισμός,
  • η βελτίωση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών με σεβασμό στα δικαιώματα των ασθενέστερων, 
  • η διασφάλιση των όρων που θα επιτρέψουν την ανάκτηση του δημόσιου χώρου από τους πολίτες και την κοινωνική συμμετοχή στις γειτονιές και 
  • η ενθάρρυνση της δράσης και της δημιουργίας της κοινωνίας των πολιτών.

Η συνεισφορά της ΕΛΑΣ, βάσει του σχεδίου
  • Καθημερινές πεζές περιπολίες ομάδων (3) Αστυνομικών - Ειδικών Φρουρών, στις οποίες συμμετέχουν αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
  • Καθημερινές εποχούμενες περιπολίες σε τρεις βάρδιες, οχημάτων και προσωπικού, ζευγών ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ» και ομάδων «Ζ». 
  • Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μεγάλη επιχείρηση γενικών αστυνομικών ελέγχων.
  • Διάθεση από τη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής, R/T οχημάτων και προσωπικού για κίνηση εποχούμενων περιπολιών, σε τρεις βάρδιες.
  • Διάθεση σε κεντρικά σημεία της Αθήνας Διμοιριών Μέτρων Τάξης (ΔΙ.ΜΕ.Τ.) σε δύο βάρδιες (πρωί-απόγευμα) για εκτέλεση πεζών περιπολιών-ενέργεια ελέγχων - προσαγωγών κ.λπ.
  • Διάθεση Ομάδων Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).
  • Διάθεση ομάδων των 3-4 αστυνομικών σε δύο βάρδιες, για την αντιμετώπιση των κλοπών - ληστειών.
  • Μία φορά την εβδομάδα ειδική επιχείρηση για εφαρμογή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη παρουσία μικροδιακινητών - χρηστών.
  • Καθημερινή διάθεση σε συγκεκριμένες περιοχές ομάδων των τριών-τεσάρων αστυνομικών σε τρεις βάρδιες για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
  • Μία φορά την εβδομάδα επιχείρηση για τα εκδιδόμενα πρόσωπα.
  • Καθημερινή διάθεση κατά περιοχές ομάδων των (3-4) αστυνομικών για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ηθών, λαθρεμπορίας, πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Συγκρότηση ομάδας Αστυνομικών (ένας βαθμοφόρος και τέσσερις Αστυφύλακες - Ειδικοί Φρουροί) για τη διενέργεια ελέγχων σε πάσης φύσεως καταστήματα και προσαγωγών ατόμων.
  • Συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, σε τρεις βάρδιες.
  • Συγκρότηση συνεργείων, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, στα οποία συμμετέχουν Αστυνομικοί, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, της Νομαρχίας, της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης και εισαγγελικός λειτουργός για το εντοπισμό αποθηκών-πηγών τροφοδοσίας προϊόντων παραεμπορίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο και λίγο πριν αποχωρήσει για το υπουργικό, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για συνεργασία της ΕΛΑΣ «με κοινότητες νόμιμων μεταναστών». Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν αποτελεί τον προπομπό για ένταξη αλλοδαπών στα σώματα ασφαλείας (δεδομένης και της αφαίρεσης πρόσφατα του γένους ως προϋπόθεσης για ένταξη στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ), κάτι που ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΚΤΟ από τους Έλληνες.
Αισθητική ναι, αλλά με ασφάλεια
Επιτέλους, μια κουβέντα για την αισθητική της υπόθεσης! Προσέξτε: «Ανάπλαση με διεύρυνση των Πλατειών Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής και τμημάτων της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργία ασφαλούς άνετης διαδρομής πεζών κατά μήκος της οδού Αγορακρίτου που συνδέει τις δύο πλατείες, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Αττική - Αθήνα 2014'. Στόχος είναι η αντιμετώπιση ζητημάτων λειτουργικότητας, ασφάλειας και αισθητικής του δημόσιου χώρου και συγχρόνως η άμβλυνση των προβλημάτων». Όλα αυτά όμως, αν δεν απομακρυνθούν οι λαθρομετανάστες κακοποιοί, δεν θα έχουν νόημα. Η άνετη διαδρομή, πρέπει να είναι και ασφαλής...
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Μπούρδες και πάλι μπούρδες για το θεαθήναι! Καταρχάς οι έλεγχοι και οι δήθεν συλλήψεις για πορνεία όπως και οι έλεγχοι καταστημάτων, από πλημελλήματα έγιναν πταίσματα, ουσιαστικά ατιμώρητα! Οι δήθεν συλλήψεις τοξικομανών για μικροποσότητες (φιξάκια) ναρκωτικών, είναι πράξη ατιμώρητη από το μονομελές πλημελλειοδικείο. Έπειτα δεν μας λένε που θα καταλήγουν οι λαθραίοι μετά τις «σκούπες». Τα περίφημα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, δεν έγιναν ποτέ!
    Τα εξαγγελθέντα μέτρα, απέχουν πολύ από τον πραγματικό τρόπο ελέγχου της εγκληματικότητας του κέντρου της Αθήνας. Είναι φτιαγμένα στο πόδι, από αξιωματικαραίους χαρτογιακάδες, ανίκανους και εντελώς άσχετους να καταστήσουν επιχειρησιακά σχέδια. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα (ούτε και εικόνα) της κατάστασης και των πραγματικών συνθηκών του κέντρου. Εξαγγελίες που θα εφαρμοσθούν για ένα μήνα και μετά θα εξασθενήσουν, χωρίς βέβαια να επιφέρουν το ελάχιστο αποτέλεσμα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή