Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κράτος Ηρώδης.!


Όταν δεν μπορείς να προστατεύσεις και να μεγαλώσεις τα παιδιά της οικογένειάς σου σίγουρα είσαι ανίκανος για όλα αλλά ειδικά να κυβερνάς μια χώρα. 
Υπάρχει μια κατηγορία Ελλήνων που δεν μπορούν οι κυνοβουλευτικοί φοροεισπράκτορες ούτε να την στείλουν για δουλειά μα ούτε να την φορολογήσουν. Αυτά είναι τα παιδιά μας. Σε κάθε μορφή πολέμου οι κατακτητές την λύσσα τους την βγάζουν στα παιδιά και στους νεκρούς. Όποιος πέρασε από την διακυβέρνηση αυτής της χώρας ποτέ δεν έβαλε μπροστά ένα ειδικό ταμείο που σε κάθε περίπτωση και μέσα από την οποιαδήποτε κρίση θα φρόντιζε τουλάχιστον οικονομικά τα καταφύγια των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Ακόμη και η λέξη ανίκανος δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιον που κυβερνά μαζεύοντας χρήμα παίζοντας το σε παγκόσμιες λοταρίες από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των κοινωφελών σωματείων και των δωρεών, που κάνουν εδώ και χρόνια αυτό που θα έπρεπε να κάνει Συνταγματικά το ίδιο το Κράτος.
Μετά το Χαμόγελο του Παιδιού που έχει ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι έχει ούτε λίγο ούτε πολύ, μόλις ένα μήνα ζωής, 30 ακόμα οργανισμοί παιδικής προστασίας, απειλούνται με κλείσιμο. 
Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Οι Φίλοι του Παιδιού, Τα Παιδικά Χωριά SOS, Η Πνοή, Ίδρυμα Παιδική Στέγη, Χατζηπατέρειο, Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», Φίλοι της Μέριμνας, Φίλοι του Θεοτόκος και πολλά άλλα που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της ένωσης "Μαζί για το Παιδί" απειλούνται με λουκέτο.
Οι κύριες αιτίες των προβλημάτων οφείλονται πέρα από την την υπο-χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, την καθυστέρηση καταβολής νοσηλίων από τα συμβαλλόμενα ασφαλιστικά ταμεία, την περικοπή τακτικών επιχορηγήσεων χωρίς καμία προειδοποίηση, αλλά και από την αδιανόητη πραγματικά φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των κοινωφελών σωματείων και των δωρεών. Τα σωματεία που φιλοξενούν παιδιά πληρώνονται για τροφεία από τα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ κ.λπ. Η σημερινή κατάσταση έχει ως εξής: το Χατζηπατέρειο μόλις εισέπραξε τροφεία του Φεβρουαρίου από το ΙΚΑ, ενώ ο ΟΠΑΔ έχει να πληρώσει από τον Σεπτέμβριο.
Ζούμε την εποχή που ο καθένας κοιτάει το δικό του πρόβλημα. Ζούμε την εποχή που βλέπουμε καθαρά ότι αυτό που χαρακτηρίζει το Κράτος ως δίκαιο δεν υπήρχε και ούτε υπάρχει σε αυτόν τον τόπο. Δεν θα αργήσει η μέρα που θα έχουμε σε κάθε γειτονιά στην Ελλάδα και από ένα Κωσταλέξι με τις ευλογίες του κάθε ανίκανου που θέλησε εγωιστικά να βαπτιστεί ηγέτης και σωτήρας με οποιοδήποτε απάνθρωπο αντίτιμο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου