Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Tο ακραίο Ισλάμ έχασε τον ήρωά του.!


Η Δύση τον μίσησε βαθύτατα. Η αραβική και η μουσουλμανική γενικότερα Ανατολή τον λάτρεψε. Από τη νύχτα της Κυριακής πάντως αυτή η αντιπαράθεση Ανατολής - Δύσης άλλαξε πεδίο, καθώς οι Αμερικανοί κομάντο υπό την καθοδήγηση της CIA έστειλαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν να μετοικήσει οριστικά στον κόσμο που έτσι κι αλλιώς ανήκε τα τελευταία δέκα χρόνια - στον κόσμο των θρύλων. «Απόλυτο κακό» για τη Δύση, «ήρωας» για το Ισλάμ.
Η επιρροή του Οσάμα μπιν Λάντεν στον γήινο κόσμο ήταν άλλωστε σχεδόν εντελώς εκμηδενισμένη το τελευταίο διάστημα. Καμιά σχέση πλέον με το απόγειό της στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν μετά την 11η Σεπτέμβρη του 2001 είχε γίνει ο ήρωας των ακραίων ισλαμιστών, αλλά και τεράστιων μουσουλμανικών μαζών, οι οποίες αναζητούσαν διέξοδο στην αφόρητη καθημερινότητα της ζωής τους σε μια αντιπαράθεση με τις αρχές, τις αξίες και τις κυβερνήσεις της Δύσης. Ο Οσάμα ήταν πλέον «φάντασμα».
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της ανύπαρκτης πια απήχησης των ιδεών του Οσάμα μπιν Λάντεν στις μουσουλμανικές μάζες τουλάχιστον της Αραβίας από το γεγονός ότι σε απολύτως καμία από τις αραβικές εξεγέρσεις που συγκλονίζουν όλες τις χώρες, κυριολεκτικά σε καμία απολύτως, δεν είδαμε οπαδούς του να συμμετέχουν ή έστω να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν καιροσκοπικά την κατάσταση για να προωθήσουν τη δική τους πολιτική.
Ο ισλαμικός εξτρεμισμός βρίσκεται σε υποχώρηση αυτήν την εποχή. Κανένας ουσιαστικός κίνδυνος δεν υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο από τη δράση όποιων οπαδών του μπιν Λάντεν θελήσουν να εκδικηθούν τη δολοφονία του ήρωά τους.
Φυσικά και είναι πάντα δυνατόν κάποιος φανατικός υποστηρικτής του να ανατιναχθεί μέσα σε ένα τρένο, μια πλατεία ή ένα καφέ και να προκαλέσει ακόμη και δεκάδες αθώα θύματα, αλλά αυτό δεν συνιστά πολιτική απειλή, όσο αποτρόπαιο έγκλημα και αν αποτελεί.
Η υπερπροβολή τέτοιων κινδύνων από δυτικές κυβερνήσεις και πρωτίστως την αμερικανική υπηρετεί άλλους στόχους.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα των ΗΠΑ εξασφάλισε βεβαίως την επανεκλογή του, του χρόνου για δεύτερη προεδρική θητεία, παρά την καθολική απογοήτευση που έχει σπείρει η διάψευση όλων των ελπίδων όσων τον ψήφισαν την πρώτη φορά και τον έφεραν στην εξουσία το 2008.
Αυτό όμως είναι το λιγότερο - δηλαδή η επανεκλογή του Ομπάμα. Ούτως ή άλλως κανένας προοδευτικός άνθρωπος, όσο απογοητευμένος και αν είναι από τον Ομπάμα, δεν θα πει ποτέ ότι είναι προτιμότερο να εκλεγεί Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στις ΗΠΑ - πόσω μάλλον τώρα με την ακροδεξιά στροφή τους από την εποχή του Μπους που διαρκώς εντείνεται.
Το κακό είναι ότι ο Ομπάμα, ο οποίος δεν έκλεισε καν το κολαστήριο του Γκουαντάναμο, το «Νταχάου της Αμερικής», ο οποίος έθεσε ξανά σε λειτουργία τα έκτακτα στρατοδικεία, ο οποίος δεν σταμάτησε τα βασανιστήρια κρατουμένων, ο οποίος δεν ακύρωσε τους στραγγαλιστικούς για τις πολιτικές ελευθερίες νόμους που είχαν περάσει στις ΗΠΑ με πρόσχημα την «αντιτρομοκρατική ασφάλεια» οι φασίζοντες νεοσυντηρητικοί της κυβέρνησης Μπους, προσπαθεί τώρα να αξιοποιήσει τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν και να την εμφανίσει ως... «δικαίωση» της προαναφερθείσας αποτρόπαιης πολιτικής του Μπους, την οποία συνεχίζει ο ίδιος!
Ο Ομπάμα επιχειρεί να δικαιώσει τη δεκαετή αμερικανική κατοχή του Αφγανιστάν (και εμμέσως και του Ιράκ, όπως και τον πόλεμο κατά της Λιβύης) που άρχισε ο Μπους και συνεχίζει ο ίδιος, να δικαιώσει τους κατακτητικούς πολέμους των ΗΠΑ που διευρύνονται, μέσω της εξόντωσης του μπιν Λάντεν. «Χαλάλι ο δεκαετής πόλεμος, στο τέλος τα καταφέραμε, τον φάγαμε, άρα άξιζε ο κόπος!», είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει στους Αμερικανούς και στον υπόλοιπο κόσμο.
Στο διάγγελμά του έκανε επίσης σαφές ότι θα συνεχίσει αναλλοίωτη την ίδια πολιτική. «Πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», γιατί «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αλ - Κάιντα θα συνεχίσει να οργανώνει επιθέσεις εναντίον μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεργασία
Ο πακιστανικός στρατός στο κόλπο

Μοναδική χώρα στην οποία θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις από την εξόντωση του Μπιν Λάντεν είναι το Πακιστάν. Αυτό θα συνέβαινε όμως μόνο αν η επιχείρηση δολοφονίας του από τη CIA είχε λάβει χώρα χωρίς την ανοχή των μυστικών υπηρεσιών και του στρατού του Πακιστάν, που ανέκαθεν έπαιζαν ιδιόμορφο παιχνίδι προστατεύοντας και εξοπλίζοντας μυριάδες εξτρεμιστές ισλαμιστές και ταυτόχρονα καταδίδοντας και εξοντώνοντας σποραδικά κάποιους από αυτούς. Αυτοί προστάτευαν και τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Από όσα όμως διοχετεύθηκαν περί της επιχείρησης εκτέλεσής του, συνάγεται ότι οι Πακιστανοί στρατιωτικοί ήταν μέσα στο «κόλπο».
Bookmark and Share

3 comments:

  1. Τα εμετικα κυρηγματα του ακραιου κομμουνιστη Δελαστικ μπορειτε να διαβασετε και να σχηματισετε αποψι περι του ανδρος.Πρακαλω διαβαστε τι εγραφε ο κος Δελαστικ ρ
    την 16/9/2001 :
    «...Παγκόσμια χούντα επιβάλλουν οι ΗΠΑ..Πάνω Απ’ όλα Ουάσινγκτον εκμεταλλευόμενη αδίστακτα και κυνικά το αίμα των αθώων αμερικανών πολιτών, μεθοδεύει και υλοποιεί μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρηση επιβολής παγκόσμιας δικτατορίας του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.....Για πρώτη φορά στην υπερπενηντάχρονη ιστορία της εγκληματικής ιστορίας του ΝΑΤΟ ενεργοποιήθηκε το περιβόητο άρθρο , η Ελλάδα έχει κηρυχτεί ήδη σε κατάσταση πολέμου...Καθόλου δεν απαλύνει τον πόνο για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών η γελοία θεωρία ότι είναι ‘’νόμιμο΄΄ να δολοφονείς αμάχους βομβαρδίζοντας τους ...απο πολεμικά αεροπλάνα και ‘’παράνομο’’ να ρίχνεις επιβατηγό αεροπλάνο πάνω στα κτήρια. Οσο για την προσπάθεια να εμφανιστεί η μια πλευρά του πολεμου αυτού ως ‘’τρομοκρατικές ομάδες΄΄ ειναι καθαρό προπαγανδιστικό εύρημα.Πέρα απο το γεγονός ότι δεν έχει υπαρξει χώρα που να έχει διαπράξει περισσότερα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητος απ’ όσα οι ΗΠΑ.. .»

    Ενω στις

    Στις 30/12/2001.Παλι ο ιδιος, ανανεωμένος με «νεανικά, ευγενικα» συνθήματα κατα του Μπους αλλα και του Αμερικανικου λαου, στην ίδια εφημερίδα. «Μπους ο Αμερικανός Χίτλερ. Ο αποβλακωμένος αμερικανικός λαός έχει για πρόεδρο ένα ηλίθιο και ανίκανο πολιτικά , τον πανύβλακα και αδίστακτο Μπους, τον πρόεδρο της νοθείας. ..η Αμερικη του Μπους έχει μετατραπεί σε μια αιμοσταγή δικτατορία»

    Βεβαιως ειναι τοσο αστειο στα δελτια αποψεων ο υπευθυνος του δελτιου ‘’ειδησεων’’ δημοσιογραφος να παρουσιαζη ως αναλυτη και να ερωτα την αποψι π.χ του Γ.Δελαστικ, ως αντικειμενικη αποψι για να «ενημερωθή» η κοινη γνωμη. Οταν ειναι ( δυστυχώς, μαλλον δεν ειναι ) γνωστον οτι ο κος Γ.Δελαστικ ειναι διευθυντης της εφημεριδος « ΠΡΙΝ». Για οσους δεν ειναι γνωστες - και ειμεθα οι περισσοτεροι- αγνοειται οτι η εφημερις Πριν εκπροσωπει το ΝΑΡ (Νεο Αριστερο Ρευμα) της επαναστατικης αριστερας που πιστευει την «δεύτερη παρουσία της επανάστασης ορατή αναγκαιότητα της ίδιας της εργατικής τάξης, επαληθευόμενη και αποζητούμενη συνειδητή πολιτική επιδίωξη» . Κατα συνεπειαν ο Κος Δελαστικ για οιανδηποτε θεμα θα τοποθετηθει και θα βρη την «αληθεια» λιγο ή αρκετα αριστεροτερα του Ριζοσπαστη και του ΚΚΕ. Ειναι δυνατον να ειναι οι δογματικες αποψεις του αντικειμενικες ? Δεν ειναι γελοιο και ταυτοσημο απατης να παρουσιαζεται ως «δημοσιογραφικη» αναλυσις και ως «ειδησις» η κομμουνιστικη θεωρησις της επαναστατικης αριστερας, ενω επιμελως α αποκρυπτεται η ιδιοτης του Κου Γ. Δελαστικ?

    .Εν τω προκειμεμω το αρθρο του κομμουσιντη δελαστικ θελει να περαση την αποψι οτι υπαρχει ακραιο και μη ακραιο ισλαμ.Κι επειδη εξελιπε ο Μπινν λαντεν τωρα ολα καλα..
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλε τρισμεγιστε αναλυτη Ιασωνα!!!!!!!!!
    Ουτε ο Ζα-Ζα Κοεν να εισουνα!!!!!!


    Αγησιλαος Φατσαφετσουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4 Μαΐου 2011 10:50 π.μ.

    KE Αγησιλαe Φατσαφετσουλα
    Δεν γνωριζω ποιος ειναι ο φιλος σας ο ζου ζοα κουεν.
    Καταλαβα οτι φιλος σας ειναι ο αρχικομμουναρος ο Δελαστικ και σπευσατε να τον υπερασπισθητε.Οσο για τους ισλαμιστες και τις αποψεις-πραξεις τους να σκοτωνουν απιστους για να τρωνε πιλαφι μελι και να βιαζουν παρθενες στον παραδεισο τους αυτα για τον υπερπολιτιεμενο κο Αγησιαλο Φαρτσταφαγκτσουλα ειναι .. στραγαλια ..

    ΧΑΙΡΕ

    Ιασων

    Υ.Γ
    Κε Αγησιλαε Φατσαφετσουλα,

    Που μπορω να σας στειλω κε Φαρτφατσουλα πιστοποιητικο κοινωνικων φρονηματων μου, "Πιστοποιητικο νεο-ελληναρα αναλυσι DNA
    βιογραφικο σημειωμα και δρασι για να μας επιτερεπετε κε Αγησιλαε να λεμε την αποψι μας...χωρις να μας χαρακτηριζετε φιλο σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή