Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η "πολιορκία" της Βουλής εντείνεται, ενόψει ψήφισης μεσοπρόθεσμου


Οι «αγανακτισμένοι» παραμένουν στο Σύνταγμα, για 15η ημέρα και δεν κάνουν πίσω. Δεν βγαίνει το μνημόνιο και στην κυβέρνηση αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επικρατεί πανικός. Ο νόμος για το μεσοπρόθεσμο κατατίθεται στη Βουλή στις 9 Ιουνίου και θα ψηφιστεί από τις 28 Ιουνίου και μετά... Με τη Βουλή υπό πολιορκία! Ούτε το 2012 δεν θα μπορούμε πάντως να βγούμε ως χώρα στις αγορές! Από την άλλη, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε, φοβάται τη μη ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και με επιστολή του στους ομολόγους του της ΕΕ, ζητά συνολική συμφωνία όλων στην τρόικα, για τη διάσωση της χώρας μας. Ζούμε ιστορικές στιγμές; Ναι.
Απομακρύνεται η πιθανότητα του GAP να διεκδικήσει τα αξίωμα του γγ του ΟΗΕ, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός (λες και τον ρώτησε κανείς), πρότεινε την ανανέωση της θητείας του Κορεάτη Μπαν Κι Μουν στον Οργανισμό. Μίλησε τελικά ο Απόστολος Κακλαμάνης για Γουδί; Κυβερνητικές πηγές πάντως, τον απαξιώνουν. Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται υπό την πίεση του διεθνούς παράγοντα, που θέλει να τον βάλει στο κάδρο, με τον Βαν Ρομπούι και τον Μανουέλ Μπαρόζο (και οι δύο μη εκλεγμένοι αλλά και όργανα των τραπεζιτών και της πλουτοκρατίας), να απαιτούν «συναίνεση». Για να δούμε πόσο θα αντέξει, γιατί «χλωμό» τον κόβουμε... Αστός πολιτικός γαρ.
Με το «έτσι θέλω» ο Μίκης Θεοδωράκης στην Πλατεία Αριστοτέλους και η κόντρα με τον Γιάννη Μπουτάρη, μαίνεται. Ο Μίκης, αφού πέρασε από τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα της μεταπολίτευσης, το έριξε στους ανένδοτους. Άρση ασυλίας ψήφισε η Βουλή για τέσσερις βουλευτές: δύο του ΠΑΣΟΚ (Αμοιρίδης, Μίχος), έναν της ΝΔ (Κόλλιας) και έναν του ΛΑΟΣ (Μαρκάκης). Έχουν φορτωθεί με κατηγορίες... Καιρός ήταν! Πάντως έχουμε «ελπίδες»: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ναι, αυτός (!), κατέθεσε προτάσεις για την ανάκτηση του κύρους του κοινοβουλίου. Και ποιος το ζητά αυτό, ο λαός; Ώρα είναι να έχουν ερμηνευτεί έτσι οι μούντζες έξω από τη Βουλή! Όταν η «ελίτ» αισθάνεται ότι κινδυνεύουν τα προνόμιά της, μηχανεύεται πολιτικούς «καθωσπρεπισμούς», που όμως πλέον δεν περνούν. Φυσικά, ούτε κουβέντα από μερικούς-μερικούς, για το ότι η «επίσημη» ανεργία απογειώθηκε στο 16,2%. «Σε λίγο η ανεργία θα συναγωνίζεται τα ποσοστά του ΦΠΑ...», είπε το ΛΑΟΣ, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να προτείνει «ευρωδραχμή» για περίοδο δύο ετών, αφού τα έβαλε με το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «κυβέρνηση κολεγιόπαιδων».
Επεισόδια στην Πάτρα, όπου οι λαθρομετανάστες «οργιάζουν» εις βάρος των Ελλήνων, εγκληματώντας ασύστολα. Μειώνεται και γηράσκει ο πληθυσμός της Ελλάδας, λένε οι ειδικοί, αλλά στην αριστερά, δεν ανησυχούν, έχουν τους λαθρομετανάστες. Και άμα λάχει, αναβάλουν και τις συζητήσεις για το νόμο περί χορήγησης «ιθαγένειας» σε αλλοδαπούς, στο ΣτΕ, για τον Δεκέμβριο. Για να υπογράψουν και άλλες χορηγήσεις «ιθαγένειας». Κάποιοι, κάποτε θα δικαστούν... Ό,τι θέλουν κάνουν όμως προς το παρόν, με τους δικαστικούς του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, να αποδέχονται τη μεθόδευση. Μας απογοήτευσαν, μας λύπησαν πολύ...

3 comments:

  1. Γιαννιώτη κάνε μια ανάρτησι για το τι θα συμβεί αν πραγματοποιηθεί το "πιστωτικό γεγονός", δηλαδή αν κηρύξει στάσι πληρωμών θα πρέπει τα "παιδιά" οι "επενδυταί" να πληρώσουν 4 τρις δολλάρια στα ασφάλιστρα, κατάρρεσις τής παγκοσμίου οικονομίας και για αυτό εγγυήθηκε ο Ομπάμας ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.


    Με την απειλή ότι πάμε σε στάσι πληρωμών μπορούμε να ζητήσουμε όσα θέλουμε με ό,τι τόκο θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση:
    Τί κοινό έχουν ο Τζώρτζ Παπανδρέου ο νεώτερος με τον Τζώρτζ Μπούς τον νεώτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατινική Αμερική καταντήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή