Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αμόκ Παπανδρέου

Με παραλήρημα κατηγοριών εναντίον της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να τον κατονομάσει, επιχείρησε προχθές, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει «καπνό» για να καλύψει τα λάθη του και την απομυθοποίηση του πολυδιαφημισμένου πακέτου διάσωσης. Παράλληλα προσπάθησε να καλοπιάσει τους βουλευτές του κολακεύοντάς τους για το «πατριωτικό καθήκον» που επέδειξαν... 
«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας και αφήνουμε σε άλλους τη φιλοδοξία να γίνουν πρωθυπουργοί πάση θυσία, έστω και αν γίνουν πρωθυπουργοί μιας Ελλάδας της δραχμής, εξαθλιωμένης και χρεοκοπημένης» ισχυρίστηκε, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά και λοιδορία, λάσπη και αμφισβήτηση του πατριωτισμού της κυβέρνησης... «Διέπρεψαν στο να ασκούν μηδενιστική κριτική για το πώς εμείς σβήνουμε τη φωτιά που αυτοί προκάλεσαν. Ή, ακόμα χειρότερα, στο να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, που εμείς σβήναμε, ποντάροντας στην αποτυχία» πρόσθεσε μιλώντας για δήθεν προτροπή προς το απονενοημένο διάβημα της χρεοκοπίας. «Πορεύονται με γνώμονα δημοσκοπήσεις, όταν παίζεται η τύχη της χώρας κορόνα γράμματα. Τι να κάνω τα εκλογικά ποσοστά όταν η χώρα μου έχει δυστυχήσει;» αναρωτήθηκε σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις». Εδωσε δε τα εύσημα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που «αγνόησαν τις λοιδορίες και τίμησαν τον όρκο τους να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον», όπως είπε. Επανέλαβε πάντως ότι η κυβέρνηση προχωρά με... «όσους θέλουν και μπορούν».
Αναφερόμενος στις «επιτυχίες» της κυβέρνησης (που μόνο αυτός βλέπει...) στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν της χαρίστηκαν αλλά υπήρξαν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης. Ευρισκόμενος στη δική του εικονική πραγματικότητα επιχείρησε δε να πείσει ότι η Ελλάδα οδηγεί την Ευρώπη στο να γίνει πιο πολιτική, διακρίνοντας ως και «ιδιότυπη καθιέρωση ευρωομολόγου», όπως «διάβασε» τη μείωση του επιτοκίου στον δανεισμό μας, αλλά και «κοινή διαχείριση του χρέους», μέσα από την ευελιξία του μηχανισμού στήριξης. Ο κ. Παπανδρέου αφού έκανε λόγο για «ιστορικές αποφάσεις» που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες, παραδέχθηκε ότι δεν αποτελούν οριστική λύση, καθώς και ότι απαιτούν περαιτέρω ενίσχυση και επεξεργασία, στην οποία απέδιδαν αργότερα κυβερνητικές πηγές την αναβολή των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου