Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

GAP: "Δεν θέλουμε τη χώρα των δανεικών... λεφτών"

Για πρώτη φορά έκαναν εμφάνιση «τα πράσινα τάγματα περιφρούρησης» που στρατεύτηκαν στην υπηρεσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Άρτα. 
Η εντολή που είχε δοθεί από τα... κεντρικά της Ιπποκράτους και τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη ήταν σαφής: «Να προστατευτεί ο πρόεδρος» από ενδεχόμενη εμφάνιση αγανακτισμένων. Όσοι λοιπόν παρακολούθησαν τον κ. Παπανδρέου διαπίστωσαν ότι σε όλα τα τηλεοπτικά πλάνα ήταν περικυκλωμένος και «προστατευμένος» από χειροκροτητές και ανθρώπους του «πράσινου συστήματος».
Ηταν στην ουσία μια «πρόβα τζενεράλε» του συστήματος για το ενδεχόμενο περιοδειών του κ. Παπανδρέου, μια και αυτός είναι που τους νοιάζει, την ώρα που υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δοκιμάζονται σε κάθε εμφάνισή τους.
Κατά τα άλλα ο κ. Παπανδρέου άλλη μια φορά έκανε επίδειξη των «πλούσιων» ελληνικών του, προκαλώντας σε μια αποστροφή του λόγου του θυμηδία, καθώς απαντώντας στο ερώτημα «τι Ελλάδα θέλουμε να χτίσουμε» έθεσε σειρά διλημμάτων, όπως αν θέλουμε «μια Ελλάδα που θα βασίζεται και πάλι στα πήλινα πόδια των δανεικών λεφτών»!
Μια ακόμη κορυφαία στιγμή υποκρισίας αφορούσε το θέμα των διορισμών για το οποίο υποσχέθηκε ότι αυτός «θα βάλει τέλος στα ρουσφέτια». Μόνο που η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων έχει απολαύσει επί χρόνια τα ρουσφέτια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επίλεκτο μέλος του οποίου ήταν και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ως υπουργός.
Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σε φορείς είδε πλούσιο «κοινωνικό έργο» της κυβέρνησής του, την ώρα που έχει περικόψει τα εισοδήματα, τις συντάξεις έχει αυξήσει την ανεργία και έχει προκαλέσει στην αγορά ασφυξία.
Από κει και πέρα αισθάνθηκε εθνικά υπερήφανος γιατί εξασφάλισε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έκτακτης δανειοδότησης και χρηματοδοτικής στήριξης στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, ενώ την ώρα που οι Γερμανοί περιορίζουν την εθνική μας κυριαρχία καυχήθηκε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν «να βγάλουν τη θηλιά από τον λαιμό μας».
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου