Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδού η αιτία για τα νέα χαράτσια. 24.000 πράσινες προσλήψεις στο δημόσιο

Αποκάλυψη σοκ στο φιλοκυβερνητικό ''ΒΗΜΑ''.  24.000 πράσινες προσλήψεις έχουν εκτινάξει το έλλειμα, που απεγνωσμένα προσπαθούν να κουκουλώσουν.
Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος  το έλλειμα ως το τέλος του τρέχοντος έτους θα αγγίξει το έλλειμα του 2010 που διαμορφώθηκε στα 24,5 δισ. ευρώ όταν ο στόχος που καλείται να επιτύχει η κυβέρνηση είναι 17,5 δισ. ευρώ!
Ποιά όμως είναι η πραγματική αιτία;
Η κυβέρνηση προβάλει ως επιχείρημα της αποτυχίας της τη μείωση των φορολογικών εσόδων  τη βαθειά ύφεση, τις επιστροφές φόρων ύψους 1,2 δισ. ευρώ λόγω αποδείξεων και την αποτυχία των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών και εγγράψουν έστω και ένα ευρώ παραπάνω έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ομως η πραγματική αποτυχία της περικοπής των δαπανών αποτυπώθηκε στο κονδύλι της μισθοδοσίας στο δημόσιο το οποίο περιορίστηκε μόνο κατά 3,8% ή κατά 502 εκατ. ευρώ ως το τέλος Ιουλίου που υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία.
Πώς όμως έγινε αυτό όταν οι αποδοχές στο δημόσιο μειώθηκαν κατά 8% από τις περικοπές επιδομάτων, την κατάργηση του Δώρου Πάσχα και επιδόματος καλοκαιρινής αδείας που ισοδυναμούν με ένα μισθό ή 7% των συνολικών αποδοχών και την αποχώρηση 34.000 υπαλλήλων κατά το 2010. Αυτοί συνταξιοδοτήθηκαν, αυξάνοντας το αντίστοιχο κονδύλι των συντάξεων κατά 4,2% ή 261 εκατ. ευρώ.
Υπήρξε δηλ μείωση δαπανών κατά 15% (μείωση αποδοχών 8% και περικοπές επιδομάτων κτλ 7%), ενώ οι δαπάνες των συντάξεων αυξήθηκαν κατά 4,2%
Παρόλα αυτά οι συνολικες δαπάνες μισθοδοσίας στο δημόσιο αυξήθηκαν
Γιατί;

Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι η κυβέρνηση - στην  κεντρική διοίκηση - προσλήφθηκαν 16.000 νέοι υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων 1300 υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής που απορροφήθηκαν από τα υπουργεία.
Το 2011, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έγιναν μέχρι το τέλος Ιουλίου άλλες 8.300 προσλήψεις εκ των οποίων 1500 μετατάξεις από τους συγκοινωνιακούς φορείς και 250 άτομα από φορείς που καταργήθηκαν.
Στους καταλόγους δεν περιλαμβάνονται οι τοποθετήσεις γενικών και ειδικών γραμματέων και των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν τοποθετηθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ στα γραφεία τους.
Ο αριθμός τους παραμένει άγνωστος...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου