Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το (νέο) υποχθόνιο σχέδιο Καρατζαφέρη

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Και ο συνήθης ύποπτος λαγός της κυβέρνησης, Γιώργος Καρατζαφέρης, βλέποντας τον κυβερνητικό του εταίρο Γιώργο Παπανδρέου να πνέει τα λοίσθια και τον τελευταίο καιρό εφαρμόζει ένα βρόμικο σχέδιο, μπλέκοντας σε αυτό τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή
Το σκεπτικό του είναι απλό: Αν «αθωωθεί» για τα πολιτικά εγκλήματα που έκανε σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του ο κ. Καρατζαφέρης, τότε θα μπορέσει να κερδίσει «ψήφους» και να εμποδίσει την αυτοδυναμία της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που με τις αναφορές του σε «Σαλώμη» και άλλα τινά που τον οδήγησαν εκτός Νέας Δημοκρατίας, παίζει ένα ακόμη από τα χαρτιά του μπλοφάροντας και «φλερτάροντας» τους καραμανλικούς, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη... μεγαλοσύνη του, λέγοντας ότι ο τέως πρωθυπουργός «εισπράττει από τον ίδιο και τα στελέχη του γενναιοδωρία».
Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης διαπιστώνει ότι στις μετρήσεις το κόμμα του δεν... τσιμπάει πλέον από τον κορμό της Κεντροδεξιάς και υπάρχει επαναπατρισμός ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό λειτούργησε σε δύο επίπεδα. Το πρώτο, να υιοθετήσει μια γραμμή που χτυπά σε προσωπικό επίπεδο τον κ. Σαμαρά και, μια δεύτερη... υπόγεια, να εμπλέξει στα επικοινωνιακά του παιχνίδια τον Κώστα Καραμανλή. Μια τακτική που εφαρμόζει και το άλλο μνημονιακό δεκανίκι της κυβέρνησης, το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, που συνεχίζει τις χαμηλές του πτήσεις.
Με αυτή την τακτική πιστεύουν ότι θα λησμονήσουν οι πολίτες την ψήφο υπέρ του Μνημονίου που έχουν δώσει ΛΑΟΣ και Ντόρα και έχουν ρίξει τον τόπο σε αυτή την περιδίνηση. Η δικαιολογία τους ότι το έκαναν για τους μισθούς και τις συντάξεις έχει πλέον καταρρεύσει, καθώς, κάθε φορά που είναι να πάρουμε μια δόση, το παιχνίδι ξαναπαίζεται από τρόικα και κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και οι συνεργάτες του παρακολουθούν τις «κωλοτούμπες» του κ. Καρατζαφέρη, δηλώνοντας ότι ο τέως πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που είχε δηλώσει και με πολιτικό κόστος ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη είναι στα άκρα και με τα άκρα δεν συνεργάζεται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου