Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Το παραλήρημα ενός τελειωμένου πρωθυπουργού

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποδεικνύονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Καταφέρνουν με κάθε ευκαιρία να επιβεβαιώνουν, και ας μην το παραδέχονται, ότι οι στόχοι που βάζουν και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν οδηγούν πουθενά.
Οι  ιστορικές στιγμές που διανύουμε, όπως άλλωστε ομολόγησαν και οι δύο, απαιτούν εγρήγορση και διορατικότητα. Δύο στοιχεία, τα οποία είναι παντελώς άγνωστα για τον Γιώργο Παπανδρέου. Όταν υπέγραφε με κατεβασμένα τα χέρια, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το Μνημόνιο 1, δεν μπορούσε να δει ότι υπέγραφε την καταδίκη της πατρίδας του!
Το Μνημόνιο οδήγησε μοιραία στην ύφεση, στις περικοπές μισθών και συντάξεων και όταν τα μέτρα πέφτουν εκτός «στόχου», οι νομοταγείς πολίτες, οι πολίτες που πληρώνουν από το υστέρημά τους τους νέους φόρους, καλούνται να πληρώσουν εκ νέου φόρους. Φόρους που δεν αποδίδουν στο κράτος οι φοροφυγάδες.
Αντί να καταφέρουν να «ξεσκεπάσουν» αυτούς που φοροδιαφεύγουν, αποφασίζουν να ανακοινώσουν το μικρότερο, κατ’ αυτούς, κακό. Να φορολογήσουν και πάλι όσους είναι νομοταγείς!
Η κυβέρνηση Παπανδρέου οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ένα ακόμη παραλήρημα, από την «Αποθήκη Γ» του ΟΛΘ, κατάφερε να μην απαντήσει σε καμία σχεδόν ερώτηση που έθεσαν οι δημοσιογράφοι.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι φανερό πλέον ότι δέχεται πίεση από την τρόικα. Πίεση που δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του και αυτό που κάνει, είναι να μεταθέτει το «βάρος» των επιταγών των δανειστών στις πλάτες των Ελλήνων.
Κυβέρνηση, πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Υπουργοί, πολύ κατώτεροι της ιστορικής στιγμής που καλούνται να διαχειριστούν.
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην τελική ευθεία της πολιτικής του σταδιοδρομίας. «Τελειωμένος» πρωθυπουργός, έρμαιο των ελεγκτών της τρόικας, εύκολος στόχος για τους εκβιασμούς των δανειστών και των κερδοσκόπων.
Κάποια στιγμή, όμως, θα πέσουν οι μάσκες. Και τότε θα αποκαλυφθεί, αν οι τροϊκανοί και οι δανειστές εκβιάζουν τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση ή αν ο Γιώργος Παπανδρέου εκβιάζει τους συμπατριώτες του…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου