Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ...δευτερεύοντα.!

Νέα Σοβιετία... 
Από τον Ιάσωνα 

"Απόφαση προστασίας της μητρότητας εξέδωσε ο Αρειος Πάγος κρίνοντας ότι είναι άκυρη και καταχρηστική η απόλυση νεαρής εργαζόμενης, (δείτε εδώ) λίγο καιρό μετά την απόκτηση του πρώτου παιδιού της, επειδή λόγω της ηλικίας της θα μπορούσε να ξαναμείνει έγκυος στο μέλλον, σύμφωνα με δημοσίευμα στα "Νέα". 

Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως βοηθός μικροβιολόγου, τον Νοέμβριο του 2004 έμεινε έγκυος και λόγω επιπλοκής της εγκυμοσύνης της όλο το διάστημα της κυήσεώς της παρέμεινε κλινήρης. 

Βεβαίως είναι αυτονόητο ότι σήμερα χθες αύριο, μέχρι την πτώχευσι μας, θα ασχολούμεθα με το ενδεχόμενο της. Μετά θα προσπαθούμε να επιβιώσουμε φυτεύοντας πατάτες και μπάμιες στις γλάστρες μας, περισώζοντας ο,τι έχουν αφήσει όρθιο οι "αγανακτισμένοι", οι αναρχικοί, οι βάνδαλοι, οι "επαναστάτες". 
Όμως καλό θα είναι που και που, πέραν της τρεχούσης αθλίας πραγματικότητος, να παρακολουθούμε και τα ..."δευτερεύοντα".
Η γειτόνισσα μου είναι δασκάλα. Πληρώνεται με 14 μισθούς, έχει τρεις μήνες διακοπές το θέρος και από 15 ημέρες Πάσχα Χριστούγεννα. Έμεινε έγκυος και διαπιστώνω, όπως μου αφηγείται ότι θα έχει (2) ναι δύο, ( 2) χρόνια άδεια μετά πλήρων αποδοχών, εγκυμοσύνης. 
Εχθές δεύτερο θέμα μετά την όψιμη σοβαροφάνεια του τέως "νταή" κου Βενιζέλου, -που απέπεμψε με "ηρωισμό" την τρόικα ζητώντας πολιτική λυσι-επαναδιαπραγμάτευσι, όπως ο κος Σαμαράς, για να καταλήξουμε σήμερα να παρακαλούμε την έλευσι της, ήταν (δεύτερο) θέμα η απόφασις του Αρείου Πάγου που διαβάσατε προηγουμένως. Όλα τα μέσα ενημερώσεως επιβράβευσαν την απόφασι και κατέκριναν τον "κακό" μικροβιολόγο που απέλυσε την τέως έγκυο δυομισι μηνες, αφού η τέως έγκυος-νυν μητέρα, ολοκλήρωσε την άδεια της και επανήλθε στη εργασία της, οπότε και έπαυσε η προστασία της μητρότητας που παρέχει η νομοθεσία στις εργαζόμενες γυναίκες. Αυτή η γενικευμένη, διαπίστωσι δηλαδη της αποδοχής ότι κάποιος άλλος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει μια εγκυμοσύνη, ως εάν είναι ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού είναι ο παραλογισμός που έχει διεισδύσει ως αριστερό ευαγγέλιο στην σοσιαλιστική μας κεφάλα... Θυμάμαι ότι οι γυναίκες που γεννούσαν παλαιά επέστρεφαν στα χωράφια μέσα σε λίγες ημέρες μετά την εγκυμοσύνη τους. Σήμερα ο εργοδότης είναι περίπου ο δεύτερος σύζυγος της γυναίκας που προσλαμβάνει και αυτό στο Ελλαντα θεωρείται φυσιολογικό.
Ενώ ο εργοδότης ουσιαστικώς δεν δύναται, δεν του επιτρέπεται η απόλυσις οιονδήποτε υπαλλήλου του, εν τω προκειμένω της κυρίας η οποία ολοκλήρωσε την άδεια της βάσει του υφισταμένου νόμου, εργάστηκε άλλους δυόμισι μήνες, και μετά ο "κακός" εργοδότης την απέλυσε, για όποιο λόγο... Γιατί ας ίσως εμειώθησαν οι εργασίες του, ή γιατι ελαττώθηκε η πελατεία του ή γιατί τέλος πάντων θα έκανε εκείνος και δουλειά της υπαλλήλου του με πλέον ...σύγχρονα μηχανήματα.!
Ανάλογες δυσβάστακτες υποχρεώσεις αναλαμβάνει κάθε εργοδότης για καθε υπάλληλο που προσλαμβάνει ειτε ο υπάλληλος αποδίδει είτε όχι. 
Και αυτό θεωρειται εδω στην Νεα Σοβιετια φυσικο. Ως εάν κάποιος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει για εργασία που δεν παρέχεται, ως εάν και εκείνος ο κακός εργοδότης θα πληρωθεί για προϊόν ή υπηρεσία που δεν παρέχει... Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε… Να φορολογούμε και τα κάτουρα ως ...τεκμήριον "ιδιοκτησίας".!!! 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου