Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Την πλήρη απελευθέρωση ταξί και φορτηγών αποφάσισε η τρόικα

Την άμεση και πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί και των φορτηγών αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών (!) και τρόικα. Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Γ. Ραγκούση με την αντιπροσωπεία της τρόικας συζητήθηκε επίσης το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ.
Στη σκιά της κατάληψης του κτηρίου... του υπουργείου Μεταφορών -όπου ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού- από υπαλλήλους του, η συνάντηση των δυο πλευρών πραγματοποιήθηκε τελικά στο κτήριο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στη Χαριλάου Τρικούπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της τρόικας χαρακτήρισε το θέμα των ταξί και των φορτηγών ως "ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας" και ζήτησε να προχωρήσει το νομοσχέδιο για το πλήρες άνοιγμα το συντομότερο δυνατόν.
Ο Γ. Ραγκούσης από την πλευρά του δήλωσε, μετά τη συνάντηση, πως "από τη στιγμή που αναλάβαμε την πολιτική υποχρέωση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, περιορίζοντας το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων, αποτελεί χρέος ηθικό να μην υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις για διατήρηση προνομίων άλλης εποχής" και έδωσε το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου.
Στο μεταξύ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Γικόνογλου, ο οποίος υπέγραψε μαζί με άλλους 9 βουλευτές την επιστολή για το θέμα των ταξί προς τον Γ. Ραγκούση, είπε χθες (ρ/σ Βήμα) ότι «η άδεια δεν πρέπει να μεταβιβάζεται εκεί όπου θέλει ο ιδιοκτήτης ενός ταξί. Είναι άλλο θέμα, όμως, να κάνει το ίδιο επάγγελμα ο γιος του. Και είναι άλλα τα δεδομένα στον Δήμο της Κηφισιάς και άλλα στον δήμο της Βέροιας".
Παράλληλα ανέφερε πως δεν είναι "υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης των επαγγελμάτων" και πρόσθεσε πως "πρέπει να υπάρχουν κριτήρια και κανόνες. Και με συγκεκριμένους κανόνες πρέπει να βαδίζει όλη η οικονομία και να υπάρχει συγκεκριμένη παρέμβαση από το κράτος".
Επίσης, ο βουλευτής Ευτ. Δαμιανάκης, ο οποίος, επίσης, συνυπέγραψε την εν λόγω επιστολή, επισήμανε (ΝΕΤ) πως «είναι ένα κείμενο το οποίο, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί κόντρα. Είναι υποχρέωση των βουλευτών, όταν έχουν κάποιες απόψεις να τις καταθέτουν. Θεωρώ, όμως, ότι είναι απαράδεκτο από κύκλους του υπουργείου να σχετιζόμαστε με τις απόψεις που διατυπώνει ο κ. Θ. Λυμπερόπουλος».
Κ.Ζ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου