Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Το άρθρο 99 έσωσε τον Κώστα Γιαννίκο του Alter.!

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή, ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alter, Κώστας Γιαννίκος. 
Ο επιχειρηματίας, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της αρμόδιας εισαγγελέως, παρότι αντιμετώπιζε την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της μη απόδοσης ΦΠΑ, ύψους 1.200.000 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος διότι οι δικαστικοί λειτουργοί συνεκτίμησαν...το γεγονός ότι ήδη ο τηλεοπτικός σταθμός βρίσκεται στη διαδικασία της υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Οπως υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ο κ. Γιαννίκος, αυτή η διαδικασία ουσιαστικά του απαγόρευε να προχωρήσει στην εξόφληση κάποιου εκ των πιστωτών του. Συγκεκριμένα τόνισε: «Η μη καταβολή του ΦΠΑ δεν οφείλεται στη βούληση της εταιρίας και εμού προσωπικώς να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Αντιθέτως, τόσο εγώ όσο και η εταιρία έχουμε κάνει ό,τι προβλέπεται κατά νόμον ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία εξυγίανσης, να διασωθεί η εταιρία και οι εργαζόμενοι σε αυτήν και να εξυπηρετηθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες, λαμβανομένων υπ' όψιν των συγκεκριμένων οικονομικών συνθηκών».
Στην κατάληξη του υπομνήματός του ζητεί να απαλλαγεί από την κακουργηματική κατηγορία, προκειμένου να αφεθεί απερίσπαστος «στην προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρίας και διάσωσης των θέσεων εργασίας των 656 ανθρώπων που εργάζονται σ' αυτήν βιοποριζόμενοι. Με τον τρόπο αυτόν θα επιτευχθεί και η ικανοποίηση των απαιτήσεων του Δημοσίου, ενώ η άλλως απειλούμενη κατάρρευση της εταιρίας θα τη ματαιώσει, καταδικάζοντας στη φτώχεια εκατοντάδες οικογένειες».
Εν τω μεταξύ, άλλη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Πρόκειται για έναν 49χρονο διαχειριστή εταιρίας εμπορίας φρούτων, ο οποίος οφείλει 403.644,02 ευρώ.
Βάσω Παλαιού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου