Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιαννάκης, η Μαιρούλα και ο Γιωργάκης (video)

Στην αρχή μας είπε την ατυχή ιστοριούλα με τον «Γιαννάκη και την Μαιρούλα», θέλοντας να διεκτραγωδήσει όσα συνέβαιναν μεταξύ των κ.κ Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας.
Όταν όμως βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγα λεπτά πριν την υποτιθέμενη ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, ο ίδιος συμπεριφέρθηκε σαν τον Γιωργάκη, ο οποίος διαμαρτύρεται, πετώντας τα παιχνίδια του προς κάθε...κατεύθυνση, επειδή δεν παίζουν μαζί του τα άλλα παιδάκια.
Έτσι στην ιστορία του Γιαννάκη και της Μαιρούλας, που οι γονείς τους ήθελαν με το ζόρι να τους παντρέψουν, προστέθηκε και ο Γιωργάκης, ο οποίος, εν αντιθέσει με τους άλλους δυο, ήθελε με το ζόρι να παντρευτεί, πλην όμως δεν τον νυμφεύονταν κανείς.
Παρ’ ότι ο Γιωργάκης γνώριζε ότι ποτέ δεν θα αποτελούσε τον γαμπρό-πρότυπο, περιζήτητο για τις υποψήφιες νύφες και τις κακές πεθερές, δεν το έβαλε κάτω. Δεν απογοητεύτηκε ποτέ, επιδεικνύοντας συμπεριφορά, η οποία περισσότερο παρέπεμπε σε άγνοια κινδύνου, παρά σε αυτοπεποίθηση.
Ήξερε να είναι μαχητικός και κυρίως γνώριζε να περιμένει. Όσα φέρνει η συγκυρία και η αναμπουμπούλα, δεν τα φέρνει ούτε ο χρόνος ούτε η στιγμή, όπως θα έλεγε και ο ίδιος.
Έτσι κατάφερε, έστω και με το στανιό, να νυμφευθεί την εξουσία και από αποσυνάγωγος της πολιτικής ζωής, να εμφανισθεί ως ένας από τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας που καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Κατά τούτο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, δεν μπορεί να έχει παράπονο από τη ζωή του. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιους στόχους είχε θέσει όταν ήταν μικρός, αλλά κάθε αντικειμενικός παρατηρητής θα μπορούσε με ασφάλεια να υποστηρίξει την άποψη ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Μόνο που σ’ αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια του να ασκήσει διοίκηση και να ηγηθεί του τόπου ξεπέρασε σε πολιτικές πιρουέτες, περίτεχνες τούμπες και σε σάλτο μορτάλε, ακόμη και τους πιο επιδέξιους και ριψοκίνδυνους ζογκλέρ των περιφερόμενων στην ελληνική περιφέρεια θιάσων.
Στον αμέτρητο κατάλογο των ήξεις-αφήξεις θέσεων που διατύπωσε κατά καιρούς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ήρθε να προστεθεί σήμερα ένα ακόμη.. γύρισμα, το οποίο έκανε κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής συνάντησης του με τους εκπρόσωπους της Τρόικα.
Ενώ προ ημερών στη Βουλή είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεσμευτεί ενυπογράφως για την εφαρμογή της απόφασης της 26/27 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι οι Έλληνες πολιτικοί «έχουν και μπέσα και φιλότιμο», σήμερα άφησε να εννοηθεί ότι από τη θέση ευθύνης που βρίσκεται, θα λάβει πρωτοβουλίες και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να λυθεί η.. παρεξήγηση με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να μην χαθούν τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ της 6ης δόσης!
Όλα για το λαό, όλα για την Ελλάδα δηλαδή..
Τι έλεγε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για το Λουκά Παπαδήμο στις 15.6.2011

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου