Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

"Πόλεμος" Χ. Παπουτσή & Γ. Καμίνη για το κέντρο της Αθήνας

Σκληρή κόντρα με «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ξέσπασε χθες με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Ο Γ. Καμίνης, με μία άκρως δηκτική ανακοίνωση - απάντηση στον Χ. Παπουτσή τόνισε πως «η κατάσταση στο κέντρο, παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις και τις προσπάθειες υπουργείων και υπηρεσιών, δεν έχει βελτιωθεί και σε ορισμένους τομείς έχει επιδεινωθεί». Αφήνοντας αιχμές, σημείωσε ότι το πρόβλημα του κέντρου δεν σχετίζεται μόνο με την αστυνόμευση αλλά και με τη συνέχιση της...
ροής μεταναστών προς την πρωτεύουσα, τον περιορισμένο αριθμό απελάσεων, και τη μη υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας των εισερχομένων, σε εγκαταστάσεις κοντά στα σύνορα την επιβεβλημένη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική για την αντιμετώπιση του παραεμπόριου.
Η κόντρα έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες όταν ο δήμαρχος Αθηναίων «έδειξε» προς την πλευρά του υπουργείου αναφορικά με τα προβλήματα του εμπορικού κέντρου, για να δεχθεί την επόμενη μέρα τη σκληρή απάντηση του Χρ. Παπουτσή με την οποία χαρακτήριζε «ισοπεδωτική» την κριτική του δημάρχου καταλογίζοντας ευθύνες, τόσο στην πολιτεία, όσο και στο δήμο και τους εμπορικούς συλλόγους που δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για την αναβάθμιση του κέντρου. Ο κ. Καμίνης στη χθεσινή του δήλωση ξεκαθάρισε ότι «η δημοτική αρχή είναι χθες πάντοτε διαθέσιμη για συνεργασία, χωρίς την οποία δεν μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που σωρεύονται στην Αθήνα».
Το... γάντι σήκωσε εκ νέου ο Χρ. Παπουτσής που με νέα ανακοίνωση, αν και χαρακτήρισε «αναγκαίες» τις διευκρινίσεις του δήμου και δήλωσε «σταθερά προσανατολισμένος στην ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας» κάλεσε το δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία προς την ΚΕΔΕ, ώστε όλοι οι δήμοι της χώρας να συνδράμουν με την εξεύρεση χώρων για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης Παράνομων Μεταναστών, αλλά και προς τα πολιτικά κόμματα που αντιδρούν για τη δημιουργία Κέντρων Κράτησης Μεταναστών.
Επίσης αναφερόμενος στο παρεμπόριο σημείωσε πως «ίσως έφτασε η ώρα ο κ. Καμίνης να σκεφθεί ξανά την πρόταση που του είχε κάνει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο, για τη μεταφορά του συνόλου της δύναμης της δημοτικής αστυνομίας και των σχετικών αρμοδιοτήτων στην ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου, η αντιμετώπιση του παρεμπορίου να γίνεται σε καθημερινή βάση και σε όλες τις ώρες και όχι τις ημέρες και τις ώρες εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων».
Ηλίας Μπενέκος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου