Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ντενεκές των Χριστουγέννων.!

Τώρα δηλαδή είναι ωραίο θέαμα αυτό; Είναι όμορφο να περπατάς στο Σύνταγμα μέρες Χριστουγέννων, την κεντρική πλατεία της Αθήνας, και αντί ενός όμορφου μαγικού στολισμού που να σε κάνει να σκεφτείς όμορφα μέρες που 'ναι, να βλέπεις τα σκουπίδια να έχουν μετοικήσει στα δέντρα; Είναι δηλαδή αισθητικά όμορφο να κρεμάς ντενεκεδάκια και άδεια μπουκάλια στα δέντρα;
Αλλά κάποιοι έχουν βλέπετε τον χαβά τους. Μέσα σε αυτή την νέα παγκοσμιοποιημένη... ιδεολογία θα πρέπει σιγά – σιγά να απαλλαγούμε από το μέχρι σήμερα νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και να προσανατολιστούμε προς ένα νέο σύγχρονο, μοντέρνο και πιασάρικο όπως είναι η οικολογία και η ανακύκλωση;
Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα (αν βέβαια συμφωνήσαμε ως εδώ): και τότε τι μας απομένει; O Patrick Dillon σε τεύχος του Economist (Intelligent Life) προειδοποιεί πως δεν αρκεί να "ξαλαφρώσουμε" το Έθνος μας από τους μύθους.
Πρέπει να βρούμε και με τι να τους αντικαταστήσουμε. Τι να μαθαίνουμε στο σχολείο που να μας ενώνει ως Έλληνες; Ποιοί είμαστε και που θέλουμε να πάμε; Πολυπολιτισμικά ή σε Έθνος-Κράτος; Όλοι μαζί ή κάποιοι χώρια; Τρομακτικό ερώτημα, αλλά και συναρπαστικό.
Βέβαια αυτό είναι ένα ερώτημα που η απάντησή του θα μας έρθει ..φυσιολογικά μέσω της νέας τάξης πραγμάτων εν ευθέτω χρόνω. Παράδειγμα, ο ίδιος ο κ. Καμίνης από κάπου έπρεπε να αρχίσει, άρχισε από τα Χριστούγεννα. Τα παιδάκια στο προσεχές μέλλον όταν ακούν Χριστούγεννα θα λένε…α τι ωραία θα στολίσουμε τα δέντρα με σκουπίδια!!! 
Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Τα Χριστούγεννα λοιπόν από λευκά (white Christmas) τα κάναμε πράσινα και σε λίγο καιρό και το Πάσχα που είναι κόκκινο (με τα αυγά) μπορούμε να το γιορτάζουμε με δράσεις αναδάσωσης (και λόγω εποχής) και να το κάνουμε και αυτό!!! Πράσινο ή με κινήματα χορτοφαγίας. Όχι δεν είμαι κατά της ανακύκλωσης ή της οικολογίας ή της αναδάσωσης ή της οικονομίας ή …ή… σε ότι έχει σχέση με τον πλανήτη αυτό. Είμαι κατά της ηλίθιας επικοινωνιακής αμερικανιάς όπου επιχειρείται τόσο άκομψα η αντικατάσταση των παραδοσιακών μας εθίμων και της πίστης μας με νέα πιασάρικα …προϊόντα που πουλάνε νεωτερισμό. Δεν μπορώ δηλαδή να καταλάβω πως αυτός και ο άλλος ανεκδιήγητος, ο δήμαρχος της Κηφισιάς, (λες και είναι συνεννοημένοι οι δήμαρχοι όλοι μεταξύ τους) αφιερώνει τα φετινά Χριστούγεννα στην προστασία του περιβάλλοντος, και όχι στην συντροφικότητα και την αγάπη και την αλληλεγγύη που τόσο έχουμε ανάγκη μέρες που ζούμε .
Σύντομα κύριοι δήμαρχοι οι έλληνες πολίτες θα σας στείλουν και αυτοί το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα… Θα σας ανακυκλώσουν ως σκουπίδια!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου