Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

H 19η Φεβρουαρίου είναι το νέο πολιτικό "όραμα"

19η Φεβρουαρίου. Ο Θεός και η ψυχή τους...
Στο ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών έχει περιέλθει το πολιτικό ενδιαφέρον των τελευταίων ωρών, μετά και τα όσα τραγελαφικά λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σε μία χώρα που σπαράσσεται από μύρια προβλήματα, και στην οποία ο αριθμός των αυτοκτονιών την φέρνει στην πρώτη σχετική θέση στην Ευρώπη, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ασχολούνται με το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών. Άλλοι για να εξασφαλίσουν την επιβίωση της σημερινής... κυβέρνησης (άλλος από αυτούς για να κερδίσει πολιτικό χρόνο, άλλος για να φθείρει τον αντίπαλο και άλλος για να παραμείνει στην καρέκλα του που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξαναδεί) και από την άλλη πλευρά αυτή που θέλουν να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι εκλογές γιατί έτσι θίγεται η πολιτική τους δύναμη.
Ένα κράτος που καταρρέει και οι ιθύνοντές του ασχολούνται με τα πουρνάρια. Η σημερινή Ελλάδα ίσως είναι η δικαίωση του Λένιν που έλεγε ότι οι "αστοί θα μας δώσουν το σκοινί για να τους κρεμάσουμε". Άσχετα αν στην υλοποίηση του "σοβιετικού παραδείσου" περισσότεροι ήταν οι εργάτες που κρεμάστηκαν παρά οι αστοί. 
Πραγματικά είναι αστείο αυτό που συμβαίνει.
Και ο νυν πρωθυπουργός της χώρας Παπαδήμος που τόσο καιρό κρυβόταν πίσω από το πολύ όμορφο παιχνιδάκι που παίχτηκε προκειμένου να παρουσιαστεί ως Σωτήρας, παρεμβαίνει πολιτικά για να διευκρινίσει αυτό ακριβώς το ζήτημα. Το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Για το τι κάνουν οι υπουργοί του, ακόμη δεν έχουμε ιδέα. Για το αν συνεργάζονται ή πριονίζει ο ένας την θέση του άλλου, επίσης δεν έχει πάρει θέση. 
Ας του πει κάποιος ότι δεν κέρδισε καλλιστεία, αλλά επελέχθη ως ... ουδέτερο πρόσωπο, προκειμένου να συντονίσει την (καταδικασμένη εξαρχής) προσπάθεια εξόδου από την κρίση ή έστω την προσωρινή επιβίωση της χώρας μας, λόγω της τραγικότητας του προηγούμενου πρωθυπουργού.
Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός ματώνει, με χαράτσια, φόρους, μη επιστροφή του ΦΠΑ και ούτω καθ' εξής, τα κόμματα συνεχίζουν να ζουν στον δικό τους πλασματικό κόσμο και να πορεύονται με βάση τις εσωτερικές τους ισορροπίες.
Το πιο αστείο όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι οι υπουργάρες του ΠΑΣΟΚ - τώρα το παίζουν "αντιστασιακοί" - την ίδια στιγμή που λίγες εβδομάδες πριν υπέγραφαν με τα δύο χέρια ό,τι μπιλιετάκι τους ερχόταν. 
Και βγαίνουν τώρα οι κύριοι αυτοί να το παίζουν υπερασπιστές του λαού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου