Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αφού διαψεύστηκε για την 19η Φεβρουαρίου…

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
Γιατί όχι την… πρωταπριλιά πρόεδρε Αντώνη;

Στον κόσμο του είναι (ή παριστάνει ότι είναι…) ο αρχηγός της «νέας» ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Αφού για να υποκύψει στις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων και να συμμετάσχει στην τριμερή μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟK-ΝΔ-ΛάΟΣ, είχε βάλει… όρο οι εκλογές να διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου, «όρος» φυσικά που δεν... ικανοποιήθηκε. 
Τι θέλει και βάζει ημερομηνίες εκλογών; Για να ξεφτιλιστεί και πάλι; Σε συνέντευξή του, λοιπόν, στο πρακτορείο Reuters, που δόθηκε την Τρίτη 24/01/2012 ο Α. Σαμαράς εκτίμησε ότι η συμφωνία για το «πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους», το περιβόητο PSI, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Μαρτίου, έβαλε… νέα ημερομηνία εκλογών, την 8η Απριλίου:

"Αμέσως μόλις κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση και κριθεί και πάλι βιώσιμο το σύνολο του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο".

Πρόταση: πρόεδρε Αντώνη, γιατί στις 8 Απριλίου κι όχι την… πρωταπριλιά; Τουλάχιστον αν διαψευστείς και πάλι, θα’ χεις να λες ότι το είχες ζητήσει στα… ψέματα («λόγω της ημέρας», που λέμε…).

(ΥΓ): Τι μπορεί να περιμένει ο κοσμάκης από τον Α. Σαμαρά, αν γίνει πρωθυπουργός; Είπε και… ελάλησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, πρέπει να συναινέσουν στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ».
Τα συμπεράσματα δικά σας!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου