Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τηλε-"δημοκρατία": Ένα αντισυνταγματικό τέρας.!

Οι κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού όπως σήμερα έχουν διαμορφωθεί με τα πανίσχυρα ΜΜΕ και κυρίως τους τηλεοπτικούς σταθμούς σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με την ισονομία, που προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα και με καταγγελία στο παρελθόν από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν εφαρμόζεται στην πράξη η συνταγματική επιταγή για αναλογική... ισότητα στην προβολή των κομμάτων. Η ΕΣΗΕΑ υπογράμμιζε ότι «τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ραδιοτηλεόραση αντί της αναλογικά ίσης παρουσίασης των πολιτικών θέσεων και προτάσεων έχουμε την μονοπωλιακή προβολή των δύο μεγάλων κομμάτων και των αρχηγών τους και αντί της πολυφωνίας και της ισηγορίας επικρατεί η μονόπλευρη παρουσίαση των θέσεων και απόψεων συγκεκριμένων κομμάτων».

ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΜΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Αυτό που δεν λέγει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ είναι ότι ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ αυτού του εγκλήματος εις βάρος της ισονομίας των Ελλήνων πολιτών δεν είναι άλλοι από συνάδελφούς τους δημοσιογράφους, στους οποίους θα έπρεπε κατ’ αρχάς να απευθυνθεί και τι να κάνει όμως; Καμία σημασία δεν έχει ακόμη και η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ. Αυτό που μετρά είναι τι θα πει το μεγάλο αφεντικό στο κανάλι, που πληρώνει…

Στη συνέχεια στην επιστολή τους έγραφαν: «Αντί για πλήρη, ολόπλευρη και ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη επιχειρείται η κατασκευή μια πλαστής πολιτικής πραγματικότητας και η παραπλανητική πολιτική επικοινωνία μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και τον ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των πολιτικών και κοινωνικών φορέων, με ουσιαστική αντιπαράθεση απόψεων και προτάσεων. Αυτό γίνεται με την επιλεκτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων των κομμάτων και των αρχηγών τους…».

Ακολούθως απευθύνονται στο ΕΣΡ αναφέροντας: «Το ΕΣΡ ως εποπτεύουσα αρχή έχει καθήκον και υποχρέωση να επιβάλλει την εφαρμογή των σχετικών συνταγματικών διατάξεων. Η πολυφωνία είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Ο διάλογος είναι προϋπόθεση για την ανέλιξη της πολιτικής σκέψης και της μορφώσεως προσωπικής γνώμης. Οι αρχές αυτές δεν μπορούν να νοθευτούν, να φαλκιδευτούν και να θυσιαστούν στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας και της άκρατης εμπορευματοποίησης του δήθεν πολιτικού λόγου», κατέληγε η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Μεγάλα λόγια άνευ ουσίας. Αφού γνωρίζει πολύ καλά η ΕΣΗΕΑ ότι και το ΕΣΡ δεν μπορεί να κάνει τίποτε! Ακόμη και πρόστιμο να επιβάλλει αυτό θα περάσει από χίλια μύρια κύματα μέχρι να επιβληθεί, αλλά και η συνταγματικότητα του προστίμου αμφισβητείται. Με δυο λόγια εάν η ΕΣΗΕΑ ήθελε να πει τα πράγματα με τον όνομα τους θα έλεγε ότι σε αυτήν την χώρα υπάρχει ένα τέρας, που κατ’ ουσίαν καταργεί το Σύνταγμα και στο οποίο τέρας δεν μπορούν να βάλουν φραγμό οι πολιτικοί, αφού δικό τους έργο είναι και αυτοί με την σειρά τους έργο δικό του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου