Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Είναι ακόμη υπουργός;

Η πρωινή εμφάνιση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», των Καμπουράκη-Οικονομέα, ήταν αρκούντως διδακτική και αποκαλυπτική του εθνικού μυθιστορήματος με τον working title… «Πως φτάσαμε ως εδώ».
Πιθανότατα ο δημοσιογραφικός φακός θα στρέψει την προσοχή του στη δημόσια πρόταση του άλλοτε τσάρου της οικονομίας και σημερινού... Υπουργού Περιβάλλοντος να παραμείνει ο Λουκάς Παπαδήμος πρωθυπουργός και… μετά τις εκλογές. Πως θα συμβεί αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου; Εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία, και προκειμένου να… αποτραπεί μια κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δηλαδή, έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να δει τον Αντώνη Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού. Ακόμη κι αν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εναποθέσουν τις ελπίδες τους οι συντριπτικά περισσότεροι Έλληνες οι οποίοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Προτιμά κάποιον, που ανεξαρτήτως του κύρους και της προσωπικότητάς του, δεν θα έχει τη λαϊκή έγκριση. Αλλά θα αποτελεί μεταβλητή συνιστώσα στην οποία θα έχουν συμφωνήσει τα κόμματα. Μετά τις εκλογές.
Η πραγματική «μαύρη τρύπα» της σημερινής εμφάνισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ωστόσο, ήταν η διάθεσή του να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την πολιτική που ο ίδιος ενσάρκωσε. Την πολιτική του Μνημονίου. Χωρίς να αποδέχεται ότι ήταν λάθος και αυτοκαταστροφική.
Κυρίως όμως, προσπερνώντας με τακτ και διακριτικότητα τον πυρήνα του ενοχικού ερωτήματος: Γιατί μπήκαμε στο Μνημόνιο; Γιατί μας έβαλαν… με ενθουσιασμό ο ίδιος και ο Γιώργος Παπανδρέου; Γιατί υπονόμευσαν την αξιοπιστία της Ελλάδας, με δηλώσεις περί «Τιτανικού» και «διεφθαρμένης χώρας»; Όσο για την υπόθεση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, και το κατά πόσο «πειράχτηκαν», το ερώτημα δεν τίθεται από εμάς, αλλά από τη Δικαιοσύνη που ερευνά την υπόθεση.
Μετά από τα παραπάνω βέβαια, και σε συνέχεια των πρόσφατων παράλογων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που όπως αποδείχτηκε θα μπορούσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να αποτρέψει, κάνοντας χρήση των βάσει νόμου αρμοδιοτήτων του, το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι… αν παραμένει υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου. Παραμένει;

1 comments: