Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Για αποτυχία στις διαπραγματεύσεις κάνουν λόγο τα ΜΜΕ του εξωτερικού

Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και τα εμπόδια στην στήριξη του πακέτου μέτρων που είναι απαραίτητο για το νέο δάνειο βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος απέτυχε να εξασφαλίσει την στήριξη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνησή του για ένα πακέτο νέων μέτρων, έπειτα από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν πάνω από επτά ώρες, γράφει το BBC.
Εκεί που «σκοντάφτει» η συμφωνία είναι για τις περικοπές των... συντάξεων.

Παρά το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν τα κομμάτια ενός πολυσύνθετου χρέους και μία συμφωνία για το δάνειο της Ελλάδας, η ελληνική πολιτική στήριξη για την συμφωνία, το κλειδί του παζλ που αναζητούν οι διεθνείς πιστωτές, παρέμεινε άπιαστη, έπειτα από ώρες συνομιλιών μεταξύ των αρχηγών, γράφει η Wall Street Journal.

«Κολλάνε» οι διαπραγματεύσεις την ώρα που ο Βενιζέλος φεύγει για τις Βρυξέλλες αναφέρει τον Bloomberg.
Οπως αναφέρει το πρακτορείο, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, έχει συνάτνηση με την τρόικα, καθώς οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τις περικοπές των συντάξεων.

Το εμπόδιο αυτό ήρθε μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις για να συμπληρωθεί το νέο πακέτο μέτρων προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία.

Η διαμάχη για τις περικοπές στις συντάξεις έβαλε εμπόδια στις μαραθώνιες συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, ένα από τα τελευταία εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθεί, προτού οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης υπογράψουν το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και να σωθεί η Αθήνα από την χρεοκοπία, αναφέρουν οι Financial Times.

Ωστόσο, η εφημερίδα επικεντρώθηκε ιδιαίτερα και στα ασιατικά χρηματιστήρια που άνοιξαν με πτώση λόγω της μη συμφωνίας στην Ελλάδα.

Στην αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να καταλήξει σε οριστική συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική Die Welt.

«Επειτα από επτά και πλέον ώρες συνομιλιών ώρες συνομιλιών οι παρατάξεις που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας δεν κατέληξαν σε νέο πακέτο λιτότητας», αναφέρει η εφημερίδα.

«Τέλος συναντήσεων χωρίς συμφωνία», αναφέρει στον τίτλο της για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις η γαλλική Le Figaro.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου