Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Άλλος…για το εκατομμύριο!

Αφού τιμωρήσαμε παραμονή Χριστουγέννων το μοναδικό υπεύθυνο για όλα τα σκάνδαλα και τα δεινά της Ελλάδας, ηγούμενο Εφραίμ, βρήκαμε τώρα νέο θύμα για να το πετάξουμε σαν ωμό κρεάς στα λιοντάρια. 
Τον βουλευτή που έβγαλε εκτός Ελλάδας € 1.000.000,00.
Διότι έτσι μας βλέπουν, σαν λιοντάρια και επειδή φοβούνται μην τους κατασπαράξουμε, μας πετούν έναν ή μια που ατύχησε να το κάνει λιγότερο διακριτικά για τον αποτελειώσουμε.
Σου λέει, θα καταλαγιάσει η λαϊκή οργή. Θα πάει η βαλίτσα λίγο... παρακάτω.

Αρκετοί βουλευτές που προφανώς τώρα ανακάλυψαν την Αμερική εξανίστανται ζητώντας τη δημοσιοποίηση του ονόματος του / της συναδέρφου τους. Κάποιοι όπως ο κος Πρωτόπαπας πάνε από πιο πέρα μιλώντας για έλλειψη πατριωτισμού του βουλευτή που φυγάδευσε τα χρήματά του. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αξίωσε μόνος του ο βουλευτής να αποκαλυφθεί.

Ενώ οι 199 (στους οποίους ανήκουν και οι προαναφερθέντες) που με την ψήφο τους εκχώρησαν εθνική κυριαρχία, υποθήκευσαν τα πάντα και ισοπέδωσαν τα λαϊκά στρώματα, είναι υπερπατριώτες. Και επειδή είμαστε όλοι καλόπιστοι θεωρούμε πως ότι οικονομίες έχουν για τα γεράματά τους βρίσκονται σε προθεσμίες σε ελληνικές τράπεζες.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, όπως θα έλεγε κι ο Λουίτζι Πιραντέλο.

Και δεν κατάλαβα δηλαδή, γιατί να μην τα βγάλει ο άνθρωπος τα λεφτά του έξω; 
Βουλευτής είναι, δεν είναι ηλίθιος.
  • Μήπως είναι ο μόνος βουλευτής με καταθέσεις στο εξωτερικό;
  • Μήπως είναι ο μόνος Έλληνας που έβγαλε τα χρήματά του έξω για να τα σώσει από τα πειράματα μιας επικίνδυνης κυβέρνησης;
  • Μήπως δεν έφευγαν δεκάδες δις κάθε φορά που αδημονούσαμε σαν πρεζάκια να πάρουμε τη δόση μας;
  • Μήπως ολόκληρες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με ευνοϊκότατους όρους δεν ήταν οι πρώτες που έστελναν τα πακέτα τους στην Ελβετία αντί να στηρίξουν την πατρίδα;
Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά κοροϊδευόμαστε; Βρήκατε νέο στόχο να στρέψετε την κοινή γνώμη την ώρα που θα ψηφιστεί ο εφαρμοστικός; Πού θα μας τον εφαρμόσετε…

Αλλά κι εν προκειμένω, το ερώτημα δε θα έπρεπε να είναι τι τα έκανε ο κος βουλευτής τα χρήματά του. Δικά του είναι, ότι θέλει τα κάνει. Τα καίει, τα βρέχει, τα κάνει μασούρια, τα βάζει…όπου θέλει. Το ερώτημα είναι που τα βρήκε κι αν μπορεί να δικαιολογηθεί η προέλευσή τους.

Κι άλλωστε όπως και στο ελληνικό έργο, ο Μίμης Φωτόπουλος το εκατομμύριο δεν το τσέπωσε, ο Ορέστης Λάσκος όμως τι μας είπε στο φινάλε;

Ούτε εγώ θα το έδινα. Στην ελληνική οικονομία, συμπληρώνουμε. Αυτό έκαναν και μερικοί ακόμη των οποίων η συνολική δύναμη αθροίζει μερικές αρκετές δεκάδες δις ευρώ.

Άλλος για το εκατομμύριο; Ή μάλλον, κι άλλος με εκατομμύριο;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου