Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Έπεσαν όλοι τους θύματα του Γιωργάκη!

Της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΥΡΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΟΥΡΗ
Οι προσδοκίες μας αποβαίνουν εις μάτην. Με την αλλαγή της κυβέρνησης περιμέναμε καλύτερη διακυβέρνηση της χώρας, καλύτερες με τα αφεντικά μας διαπραγματεύσεις, τέλος στις συνεχείς περικοπές και στα αβάσταχτα χαράτσια, έναν τέλος πάντων σχετικό εφησυχασμό στα καυτά προβλήματα της καθημερινότητάς μας.
Συσκέψεις και παρασυσκέψεις των πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήμο. Κατηγορηματική κατάληξη από μέρους τους. Όχι στην... περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Όχι στον κατώτατο μισθό.
Και μ’ αυτά τα πορίσματα στη βαλίτσα του ο κ. Πρωθυπουργός, ο καθ’ όλα συμπαθής, πήρε την άγουσα με αεροπλάνο της γραμμής για τις Βρυξέλλες προς συνάντηση της μεγάλης αφεντικίνας της κ. Μέρκελ.
Και τι απεκόμισε; Ποια ήταν η απάντηση της υψηλής κυρίας; Όλα αυτά που ζητάτε κ. Παπαδήμο, είναι προσυμφωνηθέντα και προϋπογεγραμμένα από τον τέως, τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον τρίτο κατά σειράν πρωθυπουργό της μεγάλης Παπανδρεϊκής δυναστείας.
Όλα προτετελεσμένα. Ο κ. Παπαδήμος βρέθηκε προ τετελεσμένου γεγονότος. Το ίδιο και με την προτεινόμενη επιτροπεία. Άλλη σοφία αυτή αντιδημοκρατική, φασιστική, χιτλερική, η οποία αιφνιδίασε αρνητικά τον κ. Σαρκοζί και άλλους ηγέτες των κρατών της Ευρωζώνης.
Ο κ. Παπανδρέου μετά τις προεκλογικές φανφάρες του, μετά την αισιοδοξία του την προεκλογική, ότι λεφτά υπάρχουν και ότι χρειάζονταν τον κατάλληλο πρωθυπουργό διαχειριστή, για τη σωστή διαχείριση, ώστε η χώρα να ευημερίσει κι ο λαός να φάει με χρυσά κουτάλια, ήρθε η απογοήτευση, η αδράνεια, η στασιμότητα της κρατικής μηχανής.
Το ερώτημα: «Πού πήγαν τα λεφτά;» το έθετε σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση.
Και εν συνεχεία έπαιρνε την άγουσα με τα υπερπολυτελή πρωθυπουργικά αεροσκάφη ανά τας χώρας της Ευρώπης συκοφαντώντας τη χώρα του ως διεφθαρμένη και κατηγορώντας τους Έλληνες ως ανίκανους και τεμπέληδες. Και προβάλλοντας τον εαυτό του ως ήρωα, ο οποίος κλήθηκε σαν άλλος Ηρακλής να καθαρίσει τον τόπο του από τα τρωκτικά. Πώς όμως; Με ποιον τρόπο; Υπογράφοντας μνημόνια με δική του πρωτοβουλία και μόνο, αγνοώντας τους συνεργάτες του, οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται αγνοούντες τα υπ’ αυτού προσυμφωνηθέντα;
Να μην είναι σήμερα απορίας άξιο το ότι οι Γερμανοί προτίθενται να διορίσουν επίτροπο, αρχικυβερνήτη, για να κυριολεκτήσω, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους διεμήνυε ότι δεν είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε τα του οίκου μας. Κι αυτού η υπογραφή του, όπως τα τηλεοπτικά κανάλια ενημερώνουν.
Ο κ. Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Οικονομικών είπε τα εξής: Όλοι πρέπει να συμβάλουμε για το καλό της χώρας. Να λείπουν, είπε, τα μεγάλα λόγια, γιατί απ’ έξω απ’ το χορό κανείς πολλά τραγούδια λέει... Αυτό έπαθε ο κ. Βενιζέλος κι από προσωπική του πείρα μιλάει περί αυτού.
Δεν γνώριζε τι θα αντιμετώπιζε. Γι’ αυτό όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του διεμήνυσε ότι θα ταχθεί υπέρ των αδυνάτων. Έλα όμως που οι περικοπές και τα χαράτσια αυξήθηκαν επί της θητείας του!
Πού να ήξερε ο κ. Βενιζέλος ότι αυτά ήταν προσυμφωνηθέντα από τον κ. Παπανδρέου με τον κ. Ντομινίκ και το Δ.Ν.Τ. και σαν συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν και να εφαρμοσθούν;
Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Παπαδήμος βρίσκονται ήδη προ τετελεσμένων αποφάσεων, προ προσυμφωνηθέντων τα οποία λίγα - λίγα βγαίνουν στην επιφάνεια.
Η ομολογία του κ. Χρυσοχοΐδη ότι δε διάβασε το μνημόνιο και της κ. Κατσέλη ότι διάβασε το μισό αποδεικνύουν ότι όλα έγιναν εν κρυπτώ.
Δικτατορικά τους καλούσε όλους, σαν τα πρόβατα στο μαντρί να υπερψηφίσουν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, αδιάβαστους, γι’ αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Παρ’ όλα αυτά τον υπερασπίζονται και διατυμπανίζουν ότι στη χώρα θα γίνει μακελειό αν τον κακοκαρδίσουν.
Ας σκεφθούν όλοι σοβαρά κι ας παραδεχτούν, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, ότι έπεσαν θύματα του Γιωργάκη με τα «είπα - ξείπα».
Έτσι θα μείνει στην Ιστορία: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ο είπα – ξείπα, ο οποίος την οδήγησε στην επιτήρηση, στην υποτέλεια, στον εξευτελισμό». Δεν βρίσκουμε λόγια να τον ευχαριστήσουμε…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου