Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η Πολιτεία προωθεί την ανομία και μας θέτει σε κίνδυνο.!

Στη χώρα μας κυριαρχεί η ανομία. «Εμείς πιάνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και εσείς τους αποφυλακίζετε;», ήταν η έκφραση αγωνίας, μέσω δημόσιας επιστολής, του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, Γιώργου Φραγκουλάνδη, προς τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, που θέτουν χιλιάδες πολίτες σε κίνδυνο, αφήνοντας στην κοινωνία 17 (!) εμπόρους ναρκωτικών.
 Για να συλληφθούν οι διακινητές του λευκού θανάτου, απαιτήθηκαν έρευνες πέντε μηνών, στο πλαίσιο των οποίων εργάστηκαν στελέχη της... ΕΛΑΣ και ξοδεύτηκαν χρήματα των φορολογούμενων. Οι 17 κακοποιοί, είχαν προφυλακιστεί τον Φεβρουάριο του 2011. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συλλήψεις οφειλετών του Δημοσίου. Ποιος είναι πιο επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο και για τη νεολαία μας κυρίως, μπορείτε να το κρίνετε.

Φυσικά, το σύστημα έσπευσε να τιμωρήσει... τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ, που τόλμησε και μίλησε, ασκώντας κριτική σε μια καθ’ όλα ΑΝΗΘΙΚΗ απόφαση της Δικαιοσύνης. Όχι, η τελευταία δεν είναι υπεράνω κριτικής στη Δημοκρατία. ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υπεράνω κριτικής στη Δημοκρατία.

Πάμε παρακάτω: εις βάρος λοιπόν του κ. Φραγκουλάνδη, διατάχθηκε... ΕΔΕ! Κάπως έτσι το κράτος πριμοδοτεί τη διαφθορά, την εξαχρείωση, τον ωχαδερφισμό και την αρνησιπατρία. Κάπως έτσι αποθαρρύνει τη δημόσια έκφραση δυσφορίας για τα κακώς κείμενα, κάπως έτσι κρύβει τα σκουπίδια του κάτω από το χαλί.

Κάπως έτσι αφήνονται νομοταγείς πολίτες έρμαια στις διαθέσεις σκληρών κακοποιών. Κάπως έτσι προωθούνται ο μηδενισμός και η ελευθεριότητα. Κάπως έτσι μετατρέπεται η κοινωνία μας σε σκουπιδοτενεκέ.

Στην επιστολή του, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος μπήκε στο μάτι του συστήματος που θέλει άδειες φυλακές για να βάζει μέσα οφειλέτες του Δημοσίου και κατεστραμμένους οικονομικά επιχειρηματίες, δημιουργώντας έναν ιδιότυπο οικονομικό Καιάδα, λέει ότι «ο καλύτερος κριτής είναι η ίδια η κοινωνία.

Συγκεκριμένα, η κοινωνία της Ρόδου, εδώ και πολλά χρόνια, κατήγγελλε, καθημερινά στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, όλους τους ανωτέρω κατηγορουμένους, που αποφυλακίστηκαν, ως εμπόρους ναρκωτικών, που σκόρπιζαν το θάνατο.

Για αυτό και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και περατώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, προκειμένου να τους συλλάβει και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ, ως προσωρινά κρατούμενοι. Τους συλλάβαμε, τους παραπέμψαμε, αλλά τελικά θα δικαστούν, ως προσωρινά ελεύθεροι».

Διαβάστε και τα παρακάτω: «Είμαστε και εμείς άνθρωποι, με συναισθήματα, με συγκεκριμένα όρια ψυχικής και σωματικής αντοχής. Βρισκόμαστε, καθημερινά στην πρώτη γραμμή, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, με κίνδυνο της ίδιας μας, της ζωής.

Το έγκλημα, γίνεται ολοένα και πιο σύγχρονο, περίπλοκο και επικίνδυνο. Και η Πολιτεία, αντί να θεσπίζει νόμους, που να διευκολύνουν, το έργο των διωκτικών αρχών, καταρτίζει νόμους-τροχοπέδη, στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Συγκεκριμένα, ψηφίζει νόμους, για πρόωρες αποφυλακίσεις και για την ισχυρότερη προάσπιση, των ολοένα και περισσότερων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων».

Δεν τον ξέρουμε τον ΑΞΙΟ κ. Γιώργο Φραγκουλάνδη, αλλά ευχόμαστε να είναι καλά και να συνεχίσει να υπηρετεί με την ίδια αυταπάρνηση το κοινωνικό σύνολο.

Νίκος Χιδίρογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου